Lotte en Renzo zwemmen Regio Minioren Finales

ETTEN-LEUR - Namens Z&PC DIO hebben Lotte Blanken en Renzo Tamerus zich weten te plaatsen voor de Regio Minioren Finales welke op 8 en 9 juni gezwommen zijn in Tilburg. Voor deze Zuid-Nederlandse Kampioenschappen konden zwemmers in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar zich plaatsen door zich gedurende het seizoen bij de snelste 25 zwemmers/zwemsters van hun leeftijdscategorie te scharen.

Lotte mocht zaterdag starten op de 100m vrije slag en de 200m wisselslag. Op de vrije slag bleef ze helaas net boven haar persoonlijk records (PR) maar op de eerste 50m van deze afstand verbeterde ze wel haar PR. Ze wist haar zenuwen opzij te zetten voor haar tweede start van de dag. Op de 200m wisselslag wist ze maar liefst 11 seconden sneller te zwemmen dan haar PR, wat haar een mooie 15e plaats opleverde!

Zondag kreeg Lotte gezelschap van Renzo. Ze mochten beiden startten op de 100m schoolslag en Lotte mocht later het water nog een keer in voor de 100m rugcrawl. Beide zwemmers waren helaas erg zenuwachtig voor hun eerste start, wat zowel voor Renzo als voor Lotte resulteerde in een diskwalificatie wegens te snel starten. Ze zwommen beiden wel een erg mooie race, maar de gezwommen tijden tellen niet mee als persoonlijk records. Lotte liet op de 100m rugcrawl zien dat ze ervan geleerd heeft en behaalde als 14e de eindstreep door op zowel haar 50m tussentijd als haar eindtijd weer een PR te zwemmen.

Coach Marlies en trainster Anna-Marie kijken met trots terug op de wedstrijd in Tilburg en zullen met de zwemmers de komende weken het seizoen 2018-2019 gaan afsluiten. Alle zwemmers van Z&PC DIO zullen dit seizoen nog op één wedstrijd gaan knallen, namelijk de jaarlijkse Clubkampioenschappen welke op 29 juni op de kalender staan.[l]