Jozef Teunissen Memorial

ETTEN-LEUR - Volgens velen het mooiste toernooi wat Unitas’30 organiseert is de Jozef Teunissen Memorial. Dit toernooi staat altijd als laatste toernooi op de agenda gepland. Zo ook dit jaar; voor de 12e keer onder zijn naam.

Voor de oudere Unitassers hoef ik Jozef natuurlijk niet meer te beschrijven; voor de jongere Unitassers wel en dat wil ik graag in een paar karakteristieke woorden uitdrukken. Betrokkenheid, verantwoordelijkheidsgevoel, eerlijk en recht door zee zijn eigenschappen die Jozef zo kenmerkte. Vele functies heeft Jozef bekleed; ook al was het niet altijd passend in “zijn straatje”….maar hij deed het toch in het belang van de club.

Met een deelnemersveld van 15 teams (helaas geen 16….kort voor aanvang melde zich een team af) , uitkomend in de 2e divisie, 3e divisie of hoofdklasse JO13-1, is de toernooicommissie niet aan haar eerste proefstuk toe. Het toernooi bestaat nu uit 3 poules van 5 teams die in de ochtenduren in poulefase spelen voor de plaatsen 1 t/m 5. Na de middag worden in de nieuw samengestelde poules op sterkte gestreden voor de plaatsen 1 t/m 15.

Onder leiding van diverse Unitas-scheidsrechters werd er sportief gespeeld en was er volop spanning wie verder ging. De EHBO-ers hadden al vroeg werk en er werd een speler van Zeelandia Middelburg doorgestuurd voor nadere controle. Hij bleek een breukje in de pols te hebben. Het verdere verloop verliep vlotjes, de ranja werd rijkelijk uitgeschonken en het kantinepersoneel had het weer druk met het verzorgen van de inwendige mens. Daar komt nog bij dat de mannen van het beheer alles weer keurig voor elkaar hadden en ook de aanwezige toernooicommissieleden zetten hun beste beentje voor. Ingrediënten om tot een geslaagd toernooi te komen.

Na afloop kregen we dan ook de nodige complimenten voor de perfecte organisatie. Uiteraard was er na afloop ook nog een prijsuitreiking. Deze vond plaats voor de hoofdtribune. Het is voor de organisatie altijd weer een eer als Ad Teunissen (tweelingbroer van Jozef) de wisselbeker uit komt reiken aan de winnaar.

Die winnaar was voor het 2e jaar Elinkwijk uit Utrecht na een spannende wedstrijd tegen Unitas’30. Zij mochten uit handen van Ad; de Jozef Teunissen Memorial in ontvangst nemen. De eindrangschikking was als volgt: 1. Elinkwijk uit Utrecht, 2. Unitas’30, 3. Sparta Nijkerk, 4. Theole uit Tiel, 5. Brandevoort uit Helmond, 6. Baronie uit Breda, 7. TEC uit Tiel, 8. Bavel, 9. Taxandria uit Oisterwijk, 10. Zeelandia Middelburg, 11. GVV Unitas uit Gorinchem, 12. OJC Rosmalen, 13. VVGZ uit Zwijndrecht, 14. WSC uit Waalwijk, 15. Sparta AV uit Rotterdam.

Rini Neggers en Corné de Weert waren de gehele dag aanwezig om te beoordelen wie de talentvolste keeper en talentvolste speler was op deze zaterdag. Als winnaars kwamen de keeper van Bavel en de bekende spelmaker met het nummer 10 van Elinkwijk naar voren.

Ons scheidsrechterscorps had ook nog oog voor de sportiviteit op en rond de velden. Uit handen van scheidsrechterbegeleider Maurice Hermus werd de sportiviteitsbeker aan Bavel overhandigd.

Hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagd Jozef Teunissen Memoriaal en tevens ook een eind aan 5 toernooidagen verdeeld over de verschillende weekenden in juni. Iedereen hartelijk bedankt voor de getoonde inzet. [l]