Divine Nederlands Kampioen. FOTO DANSSTUDIO NICOLE VAN TWIST
Divine Nederlands Kampioen. FOTO DANSSTUDIO NICOLE VAN TWIST Dansstudio Nicole van Twist

Dansstudio Nicole van Twist Nederlands Kampioen

ETTEN-LEUR - Maar liefst 6 ereplaatsen behaald in sportpaleis Ahoy Rotterdam, Breda, Etten-Leur.

Dansstudio Nicole van Twist neemt al 10 jaar met succes deel aan de Nederlandse Kampioenschappen urban (streetdance) en showdance. Nu is het Divine, de 18+groep gelukt om Nederlands Kampioen te worden met de schitterende showdans “Madness.”

In het bomvol sportpaleis Ahoy Rotterdam, waar alle afdelingen van de KNGU in het weekend van 22/23 juni hun NK afwerkten, mochten de drie dansgroepen en een duo van Nicole van Twist aantreden; een Multi NK , waar een aantal andere sporten ook reikhalzend naar uitkijken.

Divine

De 18+groep Divine mocht na de nagenoeg perfect uitgevoerde showdance “Madness” een daverend applaus in ontvangst nemen; zelfs de jury ging er voor staan. In het oordeel zaten zelfs een aantal tienen en met 233 punten behaalden deze dames de hoogste score van de dag. De meiden dansten strak, gelijk en vol expressie, helemaal in hun rol naar een welverdiend Nederlands Kampioenschap. Ook de streetdance werd strak en energiek afgewerkt, beloond met een 3e plaats.

The Majors

Deze junioren groep was met beide dansen al in de ochtend aan de beurt. Bij de showdance “Prisoners” behaalde deze groep een 3e plaats, bij de streetdance eindigde deze meisjes op een 4e plaats.

X-Plosion

De dames tot 13 jaar waren deze keer goed op dreef bij de streetdance. Goed, gelijk en vlot uitgevoerd dansten zij naar een fraaie 2e plaats. Met de showdance ‘Brazil” scheelde het maar 1 punt met de groep boven hen, maar zij moesten tevreden zijn met een 3e plaats.

Duo

Het duo Luna & Jainy ( tot 13 jaar) mocht als tweetal voor het eerst deelnemen aan het NK. Spannend was het wel, maar de 2 danseressen hebben een mooie streetdance laten zien en waren dan ook heel blij met hun 2e plaats.

Trots waren de docenten Celine en Nicole; eindelijk een groep die Nederlands Kampioen is geworden. Alle 3 de groepen zijn al vaker 2e of 3e geweest, Divine heeft nu voor het kampioenschap gezorgd . Met 6 grote bekers rijker keerden alle dansers trots huiswaarts. [l]