Geslaagde workshops in de Pannenhoef

ETTEN-LEUR - Ondanks hitte en prossessierupsen waren er zaterdag 29 juni zo’n twintig mensen naar de Pannenhoef gekomen. Daar hebben ze onder deskundige leiding kunnen ervaren wat het betekent om je op blote voeten door de natuur te wandelen en Tai Chi bewegingen te maken.

Andreas Mauer en Lian de Weert gaven er twee workshops. De deelnemers kwamen daar niet alleen om er iets te leren. Ze trotseerden de hitte voor een goed doel: de Stichting Steun de Weeskinderen in Zambezi. Deelname kostte geld en samen met enkele giften bracht de activiteit maar liefst 465 euro op.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar de genoemde stichting. Deze zorgt ervoor dat het schoolgeld van ongeveer 100 weeskinderen betaald wordt vanaf hun eerste schooldag tot en met het behalen van een middelbare schooldiploma. In Zambia leven veel Aidswezen. Wanneer de ouders zijn overleden worden de grootouders en andere familieleden verantwoordelijk voor hun levensonderhoud. Vaak zijn deze zo arm dat ze met moeite deze extra monden kunnen voeden. Laat staan dat ze het schoolgeld voor hen kunnen betalen. Dankzij het geld van de stichting zijn de 100 weeskinderen verzekerd van een opleiding en kunnen ze aan de armoede ontsnappen. Meer informatie is te vinden op de website: www.steunaanzambezi.nl. [l]