Zebrapaden op Rode Poort krijgen LED-verlichting

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat de twee zebrapaden op de Rode Poort aanpassen. Het gaat om de zebrapaden die zich bevinden ter hoogte van de kruisingen Bogaard en Maerlantstraat.

DOOR PETER HOUTEPEN

De gemeente laat bij beide oversteekpunten LED-verlichting in het wegdek aanbrengen. Uit onderzoek is gebleken dat de twee zebrapaden niet goed genoeg zichtbaar zijn voor het verkeer dat afkomstig is van de rotonde aan de Parklaan. Dat komt door de aanwezigheid van een bocht. De LED-verlichting wordt ook aangebracht omdat de bebording en de verlichting ter plaatse niet optimaal zijn.

Op een van de twee oversteekplaatsen vond vorig jaar oktober nog een ernstig ongeval plaats. Een 25-jarige vrouw uit Etten-Leur raakte zwaargewond toen ze werd aangereden door een 41-jarige bestuurder uit Schouwen-Duiveland. Het slachtoffer moest met een traumahelikopter overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Aanbevelingen

De gemeente heeft overigens alle zebrapaden op de belangrijkste routes naar het centrum laten onderzoeken. Voor een aantal van deze oversteekplaatsen zijn nog aanbevelingen gedaan die nog verder moeten worden uitgewerkt.

Planning

De planning is overigens om de LED-verlichting bij de zebrapaden op de Rode Poort in Etten-Leur september of oktober van dit jaar aan te brengen.[l]