Afbeelding
Foto: Peter Houtepen

Zomerkermis Etten-Leur doet naam eer aan

ETTEN-LEUR - De Zomerkermis Etten-Leur deed vooral in het weekend zijn naam weer alle eer aan.

DOOR PETER HOUTEPEN

Vrijdagavond bij de start was het erg warm, zaterdag tropisch en zondag met een graad of 24 en de minder felle zon ronduit aangenaam.

Rapper

De kermis ging vrijdagavond officieel van start met een opening door burgemeester Miranda de Vries, jeugdburgemeester Indy van Dongen en rapper Yesser Roshdy, beter bekend onder zijn artiestennaam Yes-R. Zij verklaarden de ruim 60 attracties voor geopend.

Honderd jaar

Bij een van die attracties, het Mega Lunapark (in de volksmond de cakewalk), werd eerst de familie Reemer in het zonnetje gezet door kermismeester Henk Neven en de wethouders Martin van der Bijl en Kees van Aert. Hoe lang de kermis in het centrum van Etten-Leur al bestaat, staat ongetwijfeld te lezen in het ergens aan het begin van deze eeuw geschreven boek 'Zwaaien en zwieren rond de Moeierboom' van kermisfanaat en de op de Oude Bredaseweg woonachtige Hans Meesters. Maar in elk geval langer dan honderd jaar, want Chris Reemer, zijn vrouw, zoon Chris junior en zijn vriendin werden overladen met cadeaus omdat ze voor de honderdste keer aanwezig zijn op de kermis.

Dorstig

Na de warme vrijdagavond volgde de tropische zaterdag. Vooral 's avonds was het gezellig druk op de kermis, maar niet zozeer bij de attracties. Op de terrassen bij de horecagelegenheden aan het Raadhuisplein, de Markt en de Oude Bredaseweg was geen vrij plekje meer te vinden. De tropische hitte - om 21.30 uur was het nog steeds 31 graden - maakte de bezoekers erg dorstig.

Meulemart

Zondag werd de drukte in het centrum van Etten-Leur versterkt door de aanwezigheid van de Meulemart in de aangrenzende Bisschopsmolenstraat en vanwege de maandelijkse koopzondag in het Winkelhart. De kermis opende zondag al om 12.00 uur, maar daarvoor vond al de jaarlijkse kermismis plaats in de botsautotent.[l] FOTO'S PETER HOUTEPEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding