Ga mee op ontdekkingstocht met het IVN

ETTEN-LEUR - Ga mee, op ontdekkingstocht door de natuur, lekker struinen en op zoek naar bijvoorbeeld dierensporen! Of met een netje vissen in de sloot op zoek naar waterdiertjes. Ook als je juist géén modder in je laarzen wilt kun je samen met het IVN leuke en stoere dingen beleven in de natuur.

En het kan allemaal dichtbij huis in de natuur rond Etten-Leur, Halderberge en Moerdijk. De Jeugdwerkgroep van het IVN gaat één of twee keer per maand op pad met een groep enthousiaste kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.Ouders of grootouders zijn altijd welkom om mee te gaan.

Onze natuurgidsen van het IVN zijn heel ervaren en kunnen leuk vertellen over de dingen die je tegenkomt en zij weten altijd wel iets leuks om te doen. Plezier en zelf ontdekken staan daarbij voorop!

Waarom doet het IVN dit? Het IVN organiseert activiteiten voor kinderen (en volwassenen) vanuit de gedachte dat als je plezier beleeft aan de natuur er ook iets over weet, je er ook goed voor zal zorgen.

Hierbij vind je het activiteitenoverzicht van september t/m december 2019. Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je wel of niet meedoet. Zorg er wel voor dat je ouders jou aanmelden voor een activiteit. Het emailadres vind je hieronder. Er zijn geen kosten aan de activiteiten verbonden. Als je vaker mee wilt, dan vragen we je lid te worden van het IVN. Voor een klein bedrag per jaar ben je lid met het hele gezin.

Alle benodigde informatie vind je op https://www.ivn-etten-leur.nl/. [l]

Emailadres voor aanmelding en vragen: jeugdwerkgroep@ivn-etten-leur.nl.

Agenda

31 augustus: Wandeling rondom Rozenven. De heide staat in bloei en we gaan op zoek naar de Beenbreek en de Klokjesgentiaan. Beide zeer zeldzame planten. Verzamelen: 9.30 uur in Natuurmuseum. Terug: 12.30 uur.

5 oktober: Herfstwandeling in de boswachterij Dorst. Dit bos is bekend om de vele soorten paddenstoelen, die er groeien. En natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken. Verzamelen: 9.00 uur in Natuurmuseum. Terug: 12.30 uur.

20 oktober: Zondag, herfstfamiliespeurtocht in Visdonk Roosendaal. Jaarlijkse familiegebeuren georganiseerd samen met IVN Roosendaal. Vanaf 13.30 tot 16.00 uur. Een leuke ontdekkingstocht in het bos en interessante activiteiten in het MEC T-huis.

26 oktober: Nacht van de nacht. Natuurbeleven in het donker in de avond. Verdere informatie volgt nog.

16 november: Handtotems en dromenvanger maken. Versier zelf een houten stok met gekleurde draden, sierspijkers, leren koorden, schelpen en veren. Verzamel deze dingen alvast. Aanvang 9.30 uur, einde 12.00 uur. Locatie: Natuurmuseum.

21 december: Kerstknutsels, vogels in de winter en lekker hapje. Ook deze keer knutselen we weer iets om de vogels de winter door te helpen. We maken weer een kerststukje en ook een lekker hapje. [l]