Drie Road Runners Etten-Leur lopen PR op de baan

ETTEN-LEUR - De baantrainingen werpen hun vruchten af bij de wedstrijdatleten van Road Runners Etten-Leur. Drie van de atleten verbeterden hun tijd en één van hen benaderde zijn tien jaar geleden gelopen beste tijd op de 5000 meter.

Baanwedstrijden Rotterdam

Donderdagavond 4 juli namen Thijs Staps en Thomas Crul deel aan de door Rotterdam Atletiek georganiseerde trackmeeting, deel uitmakend met het Run2day baancircuit. Op het programma stond de 1500 meter. Het doel van Thijs was zijn op 24 mei jl. in Utrecht gelopen tijd van 4.16,94 te verbeteren. Voor Thomas gold om zijn eveneens in Utrecht gerealiseerde tijd van 4.36,94 te verbeteren. Thijs startte in de derde serie met deelname van atleten die hadden ingeschreven met een verwachte tijd tussen de 4.12 en 4.19. Een ideaal samengestelde groep dus en Thijs liep vanaf de start bij de eerste lopers. Bij het ingaan van de laatste ronde van 400 meter liep hij in tweede positie, maar werd in die ronde nog voorbijgelopen door drie mannen met een snellere eindsprint. Een mooie 5e plaats voor Thijs met een beste tijd van 4,14,86.

Thomas ging van start in de vierde serie met atleten die hadden ingeschreven voor een tijd tussen de 4.20 en 4.27. Op papier dus allen sneller van Thomas en hij moest dan ook vanaf de start moeite doen om het tempo te volgen. Op een bepaald moment moest hij de groep laten gaan, maar door goed doorknokken wist hij zijn tijd toch nipt te verbeteren met 0,64 seconden en te brengen op 4.35,60.

Baanwedstrijden Wageningen

Vrijdagavond 5 juli was er een sterk bezetten baanwedstrijd over 5000 meter in Wageningen. Rijsbergenaar Wessel Roks en Stefan Jorissen waren van Road Runners Etten-Leur de deelnemers. Wessel had als doel zijn in de Bavoloop gelopen tijd van 17.10 scherper te stellen. Omdat hij die tijd fors wilde verbeteren besloot hij in overleg met zijn trainer in te schrijven voor een tijd van 16.45. Die tijd betekende van start gaan in de derde (van de vier) serie. Wessel kon het tempo van de groep van iets onder de 80 seconden per ronde goed volgen, In de laatste 600 meter kon hij nog versnellen en een felle eindsprint bracht hem tot een nieuw pr van 16.37,68.

Stefan startte in de vierde serie met een bij inschrijving aangegeven tijd van 18.35. De aanvangsronde liep hij in een te hoog tempo van 7 seconde te snel, waardoor hij verder in de wedstrijd wat in de problemen kwam en het gewenste tempo niet kon volhouden. Desondanks kon hij zich in de laatste 300 meter enigszins herstellen en de finishtijd was 18.38,13. Dit was voor hem de snelste tijd die hij in de tien voorafgaande jaren heeft gelopen.

Uitdaging

Vind je hardlopen leuk en je wil in wedstrijden proberen je grenzen te verleggen, kijk dan eens op de website van Road Runners Etten-Leur ( www.rrel.nl ). De wedstrijdgroep van Road Runners Etten-Leur traint op dinsdagavond. Afwisselend een week op de weg en de andere week op de atletiekbaan van ARVAchilles. Op zaterdagmorgen traint de wedstrijdgroep in het bos. Afwisselend in de Pannenhoef het bosgebied tussen Etten-Leur en Rijsbergen en in bosgebied Surae in Dorst. De overige trainingen voer je alleen uit. De aard van die trainingen worden door de trainer van de groep samengesteld en besproken. Je kunt een 4-tal weken meedoen en kijken of het je bevalt. De minimumleeftijd om lid te worden van Road Runners Etten-Leur is 16 jaar. [l]