TSWB twirlers nemen deel aan internationale cup in Frankrijk

ETTEN-LEUR - Het A-team van TSWB en 3 solisten reizen af naar Limogés, Frankrijk. Hier wordt de internationale cup gehouden van 4 tot en met 8 augustus. Tijdens de internationale cup komen sporters van de hele wereld bijeen om tegen elkaar te strijden. Er zijn bijvoorbeeld sporters uit Canada, Amerika, Oostenrijk, Italië en Japan. Om deel te nemen aan de internationale cup hebben de sporters eerder dit jaar selectie moeten doen.

Tess Moelands, Chloe Staes, Charissa Roovers, Britt Smulders en Bo de Leeuw zullen met hun twirling 1 baton deelnemen. Met het onderdeel twirling 2 baton zullen Bo de Leeuw, Chloe Staes, Jetske Bastiaansen, Charissa Roovers en Kyra van Ierssel hun onderdeel laten zien in Frankrijk.

Britt Smulders, Bo de Leeuw, Charissa Roovers en Tess Moelands zullen ook te zien zijn met hun artistic twirl. Chloe Staes en Tess Moelands vormen het duo met hun artistic pair. Evi Timmermans & Birke Bastiaansen, Bo de Leeuw & Evi Beirnaert vormen 2 duo’s en zullen hun uitkomen in de categorie artistic pair.

Het A-Team is tevens geplaatst voor de internationale cup. Het A team bestaat uit Charissa Roovers, Bo de Leeuw, Evi Timmermans, Madelaine den Haan, Jay Marchal, Kyra van Ierssel, Jetske Bastiaansen en Birke Bastiaansen. Zij zullen ook te zien zijn op de internationale cup.

De categorieën op het IC zullen vele malen groter zijn dan op de reguliere wedstrijden in Nederland. Dit evenement is dan ook verdeeld in verschillende voorrondes en wordt het iedere dag weer een strijd om een ronde verder te komen.

De sporters zullen begeleiding krijgen van onze coaches Simone van Haperen en Kelly Ruskus.

Al onze TSWB meiden die naar het IC gaan zullen ook deelnemen in de artistic groep, het Brabants selectie team. Ook hiervoor zijn de meiden eerder dit jaar geselecteerd. Zij zitten met andere Brabantse twirlers in een groep van in totaal 26 meiden.

De meiden zullen het thuisfront op de hoogte houden via de facebookpagina. Dus wil je onze meiden succes wensen en/of volgen? Ga dan naar: www.facebook.nl/twirlingsportwestbrabant. [l]