Afbeelding
Wimo Fotografie

Bob de Jong domineert GTC Rally

ETTEN-LEUR - Bob de Jong heeft de GTC Rally van start tot finish gedomineerd en gecontroleerd. Met zijn derde overwinning in zijn thuiswedstrijd, onderstreept de Hyundai-rijder zijn titelambities. Het was overigens de eerste 'grote' overwinning voor de Hyundai in de Nederlandse rallysport.

Vrijdagavond opende Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de wedstrijd met vier snelste tijden op rij. Omdat de concurrentie zich verslikte in een uitgereden gat in Achtmaal, waar heel wat tenoren lek reden, sloot Bob de Jong de openingsavond af met bijna twee minuten voorsprong. Zaterdag kon hij zijn voorsprong met succes verdedigen en behaalde hij zijn derde zege in de GTC Rally.

Pech

Jasper van den Heuvel eindigde op de tweede plaats, nadat hij vrijdagavond de stuurinrichting krom reed op de derde proef in Achtmaal. Roald Leemans genoot enorm van zijn derde plaats. Een schitterend resultaat voor de jonge rijder uit Hank die dit seizoen al veel pech had met zijn Citroën DS3 R5.

Solidariteit

In de BMW 130i Challenge ging de overwinning naar Dennis Jochems voor Marc de Groot, die in zijn woonplaats Wouw achterwaarts in het decor schoof. Gelukkig kon hij een achteras lenen van zijn collega Michael Kamper, die zijn straatauto liet ontmantelen om Marc de Groot in koers te houden. Een staaltje van solidariteit onder rijders. In de Peugeot 206 Cup was Dylan Teiwes de beste.

Overklast

Christophe De Leeuw overklaste de concurrentie in de NED Historic Rally. De jonge Belg was van bij de start veruit de snelste met zijn Opel Ascona A. Wouter Koenderink stuurde zijn BMW naar de tweede plaats, ondanks 3 minuten tijdstraf. De derde plaats ging naar de 24-jarige Jochem Huijbregts uit Zundert en de 16-jarige Eva Smets uit Gemert. Zij reden pas hun 5de rally met de BMW 325i die vader Ben Huijbregts vorig jaar bestuurde. In de Jumbo Short Rally won Mark Brands met 22" voorsprong op Janjur Monshouwer en 44" op Wilbert Van den Burg.[l]

FOTO'S WIMO FOTOGRAFIE

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding