Speciale aandacht voor G-teams tijdens Open Coremans 2019

ETTEN-LEUR - Voor de 20ste keer is het 45+, 60+ toernooi op de toernooiagenda van de KNLTB en TC Etten geplaatst, van 27 juli tot 4 augustus. Er zijn sponsoren en diverse toernooiencommissies geweest, echter de huidige commissie mag de 20ste editie organiseren, onder de naam van gebr. Coremans organiseren.

De inschrijving voor dit populaire 45+, 60 + toernooi van TC Etten is inmiddels gesloten. Het is een van de populairste toernooien van deze regio. De loting is verricht, de plaatsingen zijn gedaan. Er wordt gespeeld in poules en in tegenstelling tot vorig jaar gaan nu de eerste twee uit elke poule over. Zoals altijd zijn er spannende partijen, is er ’s avonds een loterij, mogelijk gemaakt door veel geschenken van regionale sponsoren.

Dit jaar wordt er speciaal aandacht gevraagd voor het G-tennis, mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking die graag willen tennissen. TC Etten geeft deze mensen de gelegenheid om onder leiding van enthousiaste begeleiders te tennissen.

NK G-tennis vinden om de twee jaar plaats en werden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers van elk niveau deelnemen. Het eerstvolgende grote evenement waar de G-tennissers zich op voor kunnen maken, zijn de Nationale Spelen van Special Olympics 2020 in Den Haag. Volgend jaar gaan er weer leden naar de Special Olympics. Deelnemers moeten de kosten voor deelname voor een deel zelf betalen. Wij gaan ze daarbij steunen samen met hulp.

De commissie wenst alle deelnemers en bezoekers veel sportiviteit en gezelligheid toe. De weersverwachtingen zijn al positief. [l]