Lief en Leed club Valpoort/Burchtplein verkoelt bewoners

ETTEN-LEUR - Alle bewoners van het appartementencomplex aan de Valpoort / Burchtplein krijgen extra water aangeboden. De Lief en Leed club van deze bewoners maakt zich zorgen vanwege de extreem hoge temperaturen deze week.

Johan Razenberg kwam op het idee om de bewoners nog eens duidelijk te maken dat water drinken bij deze temperaturen echt nodig is. Huis aan huis worden alle bewoners gratis voorzien van een fles gekoeld water.

Iedere oudere zou minimaal 1 liter water (5 flinke glazen) verdeeld over de dag moeten drinken. Als tip geeft Johan mee om een literfles met water te vullen (geen ijskoud water drinken!) en te zorgen dat deze gedurende de dag opgedronken wordt. De temperaturen komen overeen met landen in Zuid-Europa. In die landen is het gebruikelijk om geen extra inspanningen te doen. Luchtige kleding, een verkoelend voetbad en een middagdutje dragen bij de hitte te verdragen.

Ook in die zuidelijke landen gaan overdag alle deuren, ramen, gordijnen, screens en rolluiken dicht. Probeer de zon niet in de woning te laten schijnen.

Vooral oudere die medicijnen gebruiken doen er goed aan de huisarts te raadplegen wat eventuele reactie’s kunnen zijn bij deze hoge temperaturen.

Let goed op Uw voeding. Eet voldoende. Bij transpiratie verliest U ook zout. Een kopje bouillon kan wonderen verrichten als U zich door de warmte flauw en lusteloos voelt.

Ventileren van de woning kan in de avonduren na zonsondergang.

Als extra tip wijst Johan er ook op dat er niet voor niets een Lief en Leed club voor de bewoners is. Mocht U door de warmte problemen ondervinden, klop dan gerust aan bij een van de leden van de Lief en Leed club. Wellicht kunnen ze U ergens mee van dienst zijn. [l]