Michael van Ginneke de dagprijswinnaar van de zaterdagochtendcompetitie.
Michael van Ginneke de dagprijswinnaar van de zaterdagochtendcompetitie.

Zesde wedstrijd zomeravondcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Hoewel in het Zuiden de vakantie is begonnen meldden zich afgelopen donderdag alle 21 deelnemers van de zomeravondcompetitie aan de start van de zesde wedstrijd. De omstandigheden waren goed en de vangsten waren niet slecht.

Ondanks dat er minder brasem is gevangen dan in de voorlaatste wedstrijden was het puntentotaal van de gezamenlijke deelnemers een stuk hoger dan de vorige keer, 3098 tegen 2481 twee weken geleden. Ook het aantal gevangen vissen was meer, 293 tegen 257.

Dagprijs

De dagprijs gaat deze week naar Ton Aarts die in vak B, waar beduidend meer vis is gevangen dan in vak A, met 36 vissen 446 punten bij elkaar sprokkelde, een puntentotaal dat door geen enkele concurrent werd benaderd of overtroffen. Tweede werd Michael van Ginneke die de meeste vissen van alle deelnemers ving, 54. De vissen van Michael vertegenwoordigden een waarde van 423 punten. Terry van Dijk die deze competitie al verschillende ereplaatsen behaalde werd derde door met dertig vissen 337 punten te scoren.

Kandidaat eindoverwinning

In vak A stelde Johan Snoeren nadrukkelijk zijn kandidatuur voor de eindoverwinning door voor de vijfde keer in zes wedstrijden een “1” in zijn vak te scoren. Met veertien vissen behaalde Johan 236 punten. Cees van Gils had aan drie vissen, waaronder twee brasems, voldoende om zich de tweede plaats in zijn vak te kunnen toe-eigenen. Cees eindigde op 207 punten. Gerrit Lambregts, de winnaar van de eerste wedstrijd, maakte het ereschavot in vak B compleet door 15 vissen te vangen die goed waren voor 94 punten.

Zaterdagochtendcompetitie
De vijfde wedstrijd van onze zaterdagochtendcompetitie is gevist onder een gestaag neervallende regen. Enkele donderklappen dwongen de wedstrijdcommissie zelfs om de wedstrijd, 30 minuten eerder dan aanvankelijk gepland, af te blazen. De vangsten waren minder dan we de laatste weken gewend zijn. De verkorte wedstrijdduur en het mindere weer zijn daarvan ongetwijfeld de belangrijkste redenen.

Vorm

In vak A bevestigde Cees van Gils zijn vorm. Na eerder al een vier, een drie, een twee en een één te hebben gevist behaalde hij nu weer de eerste plaats in zijn vak. Met negen vissen scoorde Cees 124 punten. Eén van Cees zijn vissen had een lengte van 40 punten, deze was samen met een vis van Michael van Ginneke, die dezelfde lengte had, de grootste die zaterdag is gevangen. Omdat Cees vorige week de dagprijs al won gaat hij deze week naar Michael, de winnaar van vak B. Met tien stuks ving Cees Damen de meeste vissen in zijn vak. Jammer voor Cees waren ze allemaal onder de maat waardoor hij slechts vijftig punten vergaarde wat overigens wel voldoende was voor de tweede plaats. Wim Heymans bemachtigde de derde plaats op het podium door met negen vissen 45 punten te scoren.

Meeste en grootste vis en hoogste puntentotaal

Michael van Ginneke ving in vak B de meeste vissen (15 stuks), de grootste vis en behaalde het hoogste puntentotaal, 152. Met dit resultaat behaalde hij zijn vierde overwinning in vijf wedstrijden. Door met zeven vissen 96 punten te behalen nestelde Henk Kokke zich op plaats twee, ruim voor Cees Maas die aan twee vissen en 27 punten, voldoende had om zich de winnaar van de derde prijs te mogen noemen.

Programma komende weken
Donderdag 25 juli 55+ wedstrijd afgelast.

Dinsdag 30 juli 1e vakantiewedstrijd: De wedstrijd wordt gevist op de steigers in de Leurse haven tussen 12:30 en 15:00 uur. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal, café zaal Roeloffs. [l]