Lotte Verhaar is er helemaal klaar voor. FOTO AD VAN DEN WIJNGAART
Lotte Verhaar is er helemaal klaar voor. FOTO AD VAN DEN WIJNGAART Ad van den Wijngaart

Lotte, Marjella en Carlijn zijn klaar voor de uitdaging als Ronde-miss

ETTEN-LEUR - Ze stond al een paar keer als aandachtig toeschouwers langs het parkoers, maar dit jaar gaat Lotte Verlaar uit Sprundel de Techno Group profronde op een andere manier beleven. De 18-jarige studente verpleegkunde zal met een sjerp van de Rabobank om te zien zijn bij alles wat er op het podium gebeurt.

In het najaar werd zij door organisator Ronnie Buiks gepolst of ze het leuk zou vinden Ronde-miss te zijn. Die uitdaging gaat ze samen met twee andere meisjes aan. "Al heb ik niet direct ‘ja’ gezegd toen het ter sprake kwam. Ik heb er eerst nog een paar nachtjes goed over nagedacht. Maar waarom zou ik het niet doen? Zo verlegen ben ik niet en zo’n kans krijg je misschien maar één keer in je leven. Het lijkt me een hele belevenis om alles eens van een andere kant mee te maken”, zegt Lotte over de naderende wielerdag.

Nu het bijna zover is, krijgt ze ook steeds meer zin in het evenement dat mede door D & J Verlaar Schilderwerken, het bedrijf van haar vader, wordt gesponsord. "Daardoor ken ik deze ronde al wat langer”, zegt Lotte. "Wielrennen zit ook wel een beetje in onze familie. Op de televisie volgen we veel wedstrijden en in Etten-Leur zijn we er de laatste jaren altijd zelf bij. De gezellige sfeer rond deze wedstrijd spreekt mij altijd enorm aan. Alles is keurig verzorgd en het is natuurlijk super dat er altijd grote renners aan de start staan".

Eén van die grote namen hoopt Lotte aan het einde van de dag te mogen ontmoeten op het podium. "Voor veel mensen zal het een verrassing zijn dat ik daar dan bij sta. Tot nu toe weten alleen mijn vrienden en familie wat ik ga doen. Ach, ik laat alles gewoon op me afkomen. Ik ken veel mensen in Etten-Leur. Het zal een aparte ervaring zijn dat ik als Ronde-miss een hele dag in de belangstelling sta, in een auto over het parkoers ga en in het VIP-gedeelte veel mensen mag ontmoeten. Op zo’n dag krijg je enorm veel indrukken. Dat maakt mij best nieuwsgierig. Het zal ongetwijfeld een dag worden die ik niet snel zal vergeten. Wie weet komt er nog een vervolg op", zegt Lotte die na de zomervakantie nog twee jaar nodig heeft voor de afronding van haar studie die ze in Breda volgt.

Nog twee Missen van de partij

Naast Lotte Verhaar zullen er nog twee dames als rondemiss tijdens de TechnoGroup Profwielerronde de kussen aan de renners gaan geven, Marjella van Meer uit Wouwse Plantage en Carlijn de Backer uit Roosendaal. Zij zijn ronde miss namens Happy Dog, waarvan Arian Tak directeur is en al meer dan 5 jaar sponsor van de Profronde in Etten-Leur. Marjella en Carlijn waren onlangs nog even te zien in het programma de avondetappe van NPO waar de Profronde van Etten-Leur via Kjeld Nuis in beeld kwam.

Op de vraag hoe de beide dames terugkijken naar de editie van 2018 glimmen ze van trots en plezier. "We kijken met heel erg veel plezier terug op de Profronde", aldus Marjella. "Toch hartstikke leuk om daar te midden van al die mensen aanwezig te mogen zijn en dan de beste wielrenners van de wereld te mogen begroeten en vooral te mogen kussen".

"Leuk dat we dit jaar met zijn drie-en zijn en we zullen Lotte informeren over wat ze allemaal op deze mooie dag kan verwachten. We zien er weer naar uit", aldus Marjella.

De missen Carlijn en Marjella bij het podium in 2018. FOTO AD VAN DEN WIJNGAART