Komt u naar ons kijken?
Komt u naar ons kijken? onbekend

Jaarlijkse paardenfok- en showdag bij Stal 't Sander

ETTEN-LEUR - Elk jaar weer organiseert PFKB de Paardenfok- en showdag, op zondag 11 augustus. Deze dag gaat plaatsvinden bij Stal ’t Sander, Sander 13 te Etten-Leur. Alleen dit jaar is het net even wat anders want helaas gaan de keuringen van de drie paardenrassen niet door vanwege te weinig belangstelling. Maar toch heeft het bestuur een leuke dag in elkaar gezet met voor iedereen wat wils.

De dag begint met de dressuurwedstrijd en gelijktijdig de opening van het strodorp en kinderplein. Aan de kinderen is ook gedacht. Voor hun is er een kinderhoek gemaakt. In die hoek kunnen ze diverse spelletjes doen, zoals lasso gooien, hoefijzerwerpen en nog veel meer. Daarnaast is ook Snoezz met dieren aanwezig en kunnen de kinderen ook gratis worden geschminkt.

In het strodorp staan diverse stands die met het paard te maken hebben, o.a. sieraden, kleding, en coaching met paardenkracht..
De menner en crossers komen ook op deze dag in beweging tijdens hun wedstrijden. Op deze dag wordt de start gegeven aan de cyclus van 4 wedstrijden.

Er zijn ook diverse shows en demo’s. De demo’s worden uitgevoerd met en ten behoeve van het paard maar is er interactie met de bezoekers. Het varieert van paardenmassage (Tineke Booij massage) tot en met coaching met paardenkracht (Jes coaching).

Ook de shows zijn de moeite waard om te zien. De Tinkers zijn te zien in de shows van team Tinker Gypsy en showteam Irish Feathers (met knuffelmoment), maar ook een paardensprookje, Sneeuwwitje, maar dan anders! Een soort Sneeuwwitje maar dan van deze tijd, uitgevoerd door kinderen.
Vervolgens wordt de dag afgesloten met een vogelshow It’s a bird life.

Daarnaast is er een Prominentenrace. Een van de Prominenten is Arjen Klep, oudprins van Ut Zwaajgat. De burgemeester, die ook aanwezig zal zijn, rijdt prominenten de ring in. Daarna zullen de prominenten in een onderlinge wedstrijd uitmaken wie de snelste is.

Een nieuw onderdeel wordt op deze dag toegevoegd, nl. Stokpaardje Rijden. Een erkende sport in Finland en Engeland. Er wordt met een stokpaardje tussen de benen een aangepast parcours afgelegd. Ook hier geldt wie is de snelste. Dit onderdeel is speciaal voor de kinderen van 6 t/m 16 jaar. Inschrijven kan ook op de dag zelf. Uiteraard is er een klein prijsje gedacht voor de winnaar.

Deze dag word gezellig aangekleed door diverse optredens van de Maya Dansers en het duo Geert (oud lid Toendra’s) en Melanie. Uiteraard is er ook aan het inwendige van de mens gedacht.

De dag start om 11.00 uur en eindigt rond de klok van ca. 17.00 uur. De entree is gratis. U kunt voor verdere informatie kijken op de website www. pfkb.nl of op de facebookpagina. [l]