Succesvolle jubileumeditie Fiets 3 daagse KBO

ETTEN-LEUR - Dit jaar voor de 25ste keer, maar niet zoals de voorgaande jaren op maandag, dinsdag en woensdag maar dit jaar alles een dag later dus de start op dinsdag. Dit om gehoor te geven aan de opmerking dat op maandag de meeste horecagelegenheden waar onderweg aangelegd kan worden, gesloten zijn.

Zoals gebruikelijk stonden de eerste deelnemers al te wachten ver voor de aangegeven starttijd van 10.00 uur. De organisatie kreeg nauwelijks tijd om alles klaar te zetten voor dit evenement. Dit terwijl verschillende leden van de commissie toch al voor negenen aanwezig waren. Enthousiasme kent geen tijd zullen we maar zeggen.

Na het inschrijven kon er gestart worden. Er waren, zoals altijd, 2 routes: een van 30 en een van 40 km. De controlepost zat in eetcafé Pagnevaart, waar men ook driftig gebruik maakte van de koffie met appelgebak. De weersomstandigheden waren op deze dag prima, goede temperatuur en niet te veel wind. De eerste dag verliep zonder problemen.

Dag 2: weer waren de deelnemers “tijdig “ aanwezig, en weer was er de keuze uit 2 routes. Deze dag was er de mogelijkheid, zoals gewoonlijk, om te lunchen. De controlepost was ook het lunchadres te weten De Menmoerhoeve. De lunch was ook goed verzorgd, er maakten 117 personen gebruik van. Ook de weergoden waren ons weer goedgezind op een klein buitje na rond de klok van drieën.

Dag 3: de start was om 11.00 uur, en de laatste dag maar 1 route van ongeveer 40 km. Deze route was de grens over naar Meersel Dreef. Controlepost was bij De Zevenster ofwel de paters. Daar hadden we i.v.m. het 25-jarig jubileum voor alle deelnemers gratis koffie/thee met een appelflap Dat ging er wel in bij de deelnemers, hoewel enkele werden verrast door de warme appel tussen het bladerdeeg, maar wel lekker. Vanaf daar weer richting De Linde via Effen. De vraag was om rond de klok van 15.00 uur terug te zijn en dat lukte de meeste deelnemers aardig. Bij het afmelden was er voor iedereen 1 consumptiebon met 1 lootje voor de loterij. Onze voorzitter Jack Oomen sprak de deelnemers even toe en heette ook de wethouder Kees van Aert hartelijk welkom. Deze was aanwezig vanwege ons 25-jarig jubileum.

Na het officiële gebeuren vond er een prijsuitreiking plaats voor de beide puzzels die onderweg door de deelnemers ingevuld waren. De ene ging over cryptische omschrijvingen van plaatsnamen. De tweede puzzel was het herkennen van vervormde gezichten. Daarna de verloting van de door onze Piet van den Wijngaard vergaarde mooie kleine prijzen. Daarna was het tijd voor de beloofde hapjes. De meeste deelnemers hadden zich inmiddels al wel voorzien van het drankje. Tot 17.30 uur was er nog een gezellig samenzijn op een zonnig terras.

Een geslaagde fietsdriedaagse met 227 deelnemers. We bedanken bij deze het bestuur van KBO-Etten, de leden van de fietsdriedaagse commissie en alle medewerkers van De Linde voor hun inzet. [l]