De jarige cactus en vetplanten vereniging

ETTEN-LEUR - Wist u dat er een cactus en vetplantenvereniging is en dat deze 15/16 juni in Utrecht het 100-jarige bestaan heeft gevierd. Ook de afdeling West Brabant had dit jaar wat te vieren, wij bestaan namelijk 50 jaar. Die afdeling zit in Etten-Leur in Ut Praotuis, Achter de molen 17. Hier kunt u lid van worden.

Maar wat zijn de voordelen:

- Maandelijkse bijeenkomsten met mooie lezingen met foto’s en showplanten.

- Advies van de echte kenners van de planten, of het nu zaaien, enten of stekken is, in de afdelingen is de kennis meestal ruim voorhanden.

- Elke bijeenkomst een verloting van vele mooie cactussen en vetplanten.

- Een busreis naar kwekers en/of kasjes bij de liefhebbers thuis.

Cactus en vetplanten beurs

In Etten-Leur is er 18 augustus een grote cactus en vetplanten beurs, met verkopers uit Nederland, België en Duitsland. Ook hier is er kennis van de planten, heeft u een cactue die niet goed groeit, wij kunnen u helpen.

Er is ook een imker die u van alles over de bijen en de bestuiving van bloemen kan vertellen. U weet wel, geen bestuiving, geen fruit en geen zaad voor de volgende jaren.

Op onze beurs vindt u meer dan 40 meter tafel met allerlei succulenten en toebehoren. De planten zijn vaak ook door liefhebbers gekweekt en zijn niet opgefokt, dus sterker. Ook zijn er planten met echte bloemen te koop, dus niet bloemen van papier.

Let wel op, onze beurs is niet meer in het centrum, maar in Ut Praothuis, met 2 zalen vol tafels en er is meer licht op de planten. [l]