Gele trui Egan Bernal naar profronde Etten-Leur

ETTEN-LEUR - De winnaar van de Tour de France staat ook dit jaar weer aan de start in de TechnoGroup Profwielerronde van Etten-Leur. De Colombiaan Egan Bernal maakt op zondag 18 augustus in zijn gele trui zijn opwachting in het centrum van Etten-Leur tijdens de dertiende editie van de profronde.

DOOR PETER HOUTEPEN

Na lange en intensieve onderhandelingen kwam maandag aan het begin van de avond vanuit Colombia het jawoord van de 22-jarige coureur. De komst van Bernal wordt mogelijk gemaakt door het bedrijf Las Montage Holland uit Oudenbosch.

Spannend

Voorzitter Ronnie Buiks van de organisatie zat al lange tijd achter de Colombiaan aan. Maar nadat Bernal na zijn deelname aan de Acht van Chaam terugvloog naar zijn geboorteland, maakte dat de onderhandelingen er niet eenvoudiger op. Het was dan ook spannend de laatste dagen, maar maandag zette de jonge Tourwinnaar zijn handtekening onder het aangeboden contract.

Geel, groen en roze

In de praktijk betekent dit dat zondag zowel de gele als de groene trui uit de Ronde van Frankrijk aan het vertrek staan. Peter Sagan was namelijk door de organisatie in een eerder stadium al vastgelegd. Daarnaast is ook de komst van Richard Carapaz verzekerd. De renner uit Ecuador won dit jaar de Giro d'Italia. Dat wil zeggen dat zondag dus ook nog de roze trui te bewonderen is in Etten-Leur.

Lees meer over de profwielerronde op pagina 3 en de speciale wielerbijlage in deze uitgave.[l]