Doneeractie voor ouders van tragisch overleden Anthony Buijs

ETTEN-LEUR - Een noodlottig bedrijfsongeval in Moerdijk maakte op 28 juni 2018 plotsklaps een einde aan het leven van de 21-jarige Anthony Buijs uit Etten-Leur. Alsof het verdriet al niet groot genoeg was bij familie, vrienden en kennissen, viel onlangs een torenhoge ziekenhuisrekening voor zijn ouders in de brievenbus. Een rekening die zij niet zomaar even kunnen betalen.

DOOR PETER HOUTEPEN

Op 28 juni vorig jaar werd Anthony Buijs na een val bij een bedrijf aan de Vlasweg in Moerdijk, waar hij op dat moment werkzaam was, in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Ondanks alle pogingen om zijn leven te redden, mocht medische hulp niet meer baten.

Medische zorg

Achteraf is gebleken dat Buijs op het moment van het noodlottige bedrijfsongeval om nog onbekende reden niet verzekerd was. Hierdoor zijn de kosten voor de medische zorg erg hoog opgelopen; kosten die allemaal neergelegd worden bij zijn ouders. Door een opstapeling van eerdere financiƫle kosten, zoals onder andere de crematie en nog andere openstaande rekeningen, kunnen zij dat nu niet betalen. Schoondochter Michelle van Merrienboer, vriendin van de broer van Anthony, besloot daarom eind juli een doneeractie te starten. Hierin worden mensen opgeroepen om een bijdrage te leveren voor het nog openstaande bedrag aan medische kosten van in totaal 17.000 euro.

Helft

Na ruim twee weken heeft de actie intussen ruim 11.000 euro opgeleverd. De crowdfundactie is te vinden op de website: www.doneeractie.nl.