Jan Reedijk en Femke Machielsen leiden u graag rond. FOTO STELLA MARIJNISSEN
Jan Reedijk en Femke Machielsen leiden u graag rond. FOTO STELLA MARIJNISSEN Foto: Stella Marijnissen

Afscheidshuys d' Beek is verhuisd

PRINSENBEEK - Afscheid nemen van een dierbare overledene is ingrijpend. Dat afscheid vraagt om een sfeervolle omgeving waarin niet alleen in alle rust gevoelens van verdriet kunnen worden gedeeld maar ook goede herinneringen. Of om in stilte een afgesloten leven te herdenken. Jan Reedijk uitvaartverzorging biedt deze mogelijkheid in Afscheidshuys d' Beek. Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus staat de deur open voor een kijkje in het nieuwe pand, aan de Beeksestraat in Prinsenbeek.

DOOR STELLA MARIJNISSEN

Het Afscheidshuys d' Beek biedt in zijn nieuwe onderkomen, vlakbij de op loopafstand liggende Markt van Prinsenbeek, alle faciliteiten om een waardig afscheid mogelijk te maken. Het pand is twee maal zo groot als het voormalige pand en beschikt nu over drie sfeervolle opbaarkamers, voorzien van comfortabele fauteuils, waar de bezoekers zelf hun stempel op kunnen drukken met persoonlijke spulletjes zoals een foto of een dierbare herinnering aan de overledene. Van die kamers kan 24 uur per dag en zo lang als gewenst gedurende de opbaarperiode gebruik gemaakt worden. "De drempel moet laag zijn en mensen moeten kunnen komen wanneer zij dat willen, ook bijvoorbeeld 's avonds of zelfs 's nachts", vindt Jan Reedijk. "Daarom krijgen zij een sleutel zodat geen aparte afspraken gemaakt hoeven te worden. Maar rouwbezoek op afspraak is natuurlijk ook mogelijk."

Verzorging

De overledene wordt discreet naar de achterkant van het pand gereden om daarna via een speciale entree naar de grote verzorgingsruimte te worden gebracht. Via die ingang kunnen ook de bloemisten hun kransen en bloemen bezorgen die dan bewaard kunnen worden in speciale rekken.

Afscheidsbijeenkomst

De aula kan plaats bieden aan ongeveer vijftig mensen. Hier kan een afscheidsbijeenkomst worden gehouden of een afscheidsdienst. Faciliteiten voor muziek of een power point presentatie zijn aanwezig waardoor elke sfeer die gewenst is kan worden gecreëerd. Zelfs voor catering kan gezorgd worden. "Wat de cliënt graag wil", zegt Reedijk, "van een broodje tot warme en koude hapjes." De ruimte kan ook gebruikt worden voor de condoleance. Dat biedt grote voordelen voor wat kleinere gezelschappen die liever van een intieme beslotenheid gebruik willen maken. De begrafenis op de begraafplaats of crematie in het crematorium kan daarop volgen.

Uitnodiging

In de sfeervolle entree, waar een wachtruimte is ingericht en waar tevens de koffie- en theehoek is, toont de vitrine een ruime keuze aan as sieraden, urnen en strooikokers. Daar bevindt zich ook het kantoor waar op werkdagen van 09.00 tot 10.00 uur vrije inloop is. Jan Reedijk en uitvaartverzorger Femke Machielsen ontvangen dan de mensen die een kijkje willen nemen of mogelijkheden willen bespreken. De speciale opening van het nieuwe pand vindt plaats op 17 en 18 augustus. Belangstellenden worden hiervoor van harte uitgenodigd. Van 11.00 tot 16.00 uur staan Jan Reedijk, zijn vrouw Netty en Femke Machielsen klaar om bezoekers rond te leiden en vragen te beantwoorden. Parkeren kan gratis op de Markt.[l]