Avoord opent dagopvang voor breed georiënteerde ouderen

ETTEN-LEUR - Maandag 12 augustus opende Avoord het Buitenhuis. Het Buitenhuis is een dagopvang voor breed georiënteerde ouderen door opleiding en/of levenservaring met geheugenproblematiek.

Ingrid van Aalst, projectleider dagbesteding: “Avoord heeft al een aantal dagopvanglocaties in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert. Bij deze dagopvang richten we ons op ouderen (55+) die nog zelfstandig wonen én interesse hebben in culturele en maatschappelijke onderwerpen. We bieden hen een actief en afwisselend programma, denk aan themagerichte gesprekken, muzikale activiteiten, bezoek aan een museum of theater en bewegingsactiviteiten zoals yoga en wandelen. Het programma wordt afgestemd op de wensen van de cliënten zodat het past bij deze breed georiënteerde ouderen.”

Het Buitenhuis is gevestigd op een bijzondere locatie, namelijk in Het Withof aan San Francescolaan 171 in Etten-Leur. “Een prachtige locatie” vertelt Ingrid. “Het is een historisch gebouw uit 1870 met mooie karakteristieke elementen, er is een binnenplaats met veel groen en een buitenruimte om heerlijk te kunnen zitten. Daarnaast is het gunstig gelegen in een groene omgeving en tegelijkertijd dicht bij het centrum van Etten-Leur met veel voorzieningen. Ideaal voor een dagopvang als deze.”

Het Buitenhuis is vanaf 12 augustus twee dagen per week geopend, zijnde maandag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en aanmelden voor deze dagopvang kan er contact opgenomen worden met het Cliënten Service Bureau van Avoord, telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 0800-2200220 en via csb@avoord.nl. Bij veel interesse wordt bekeken of het Buitenhuis ook op andere dagen open gaat. [l]