steelpan van een klant
steelpan van een klant George Reinier Dijkstra

Repair Café: een praktijkvoorbeeld?

ETTEN LEUR - Op zaterdag 31 augustus is er weer Repair Café in wijkgebouw de Gong. Om u een beetje een idee te geven van ons werk, hieronder weer een voorbeeld. Tijdens het vorige Repair Café werd een pan aangeboden met de vraag of er een nieuwe steel aan gezet kon worden, het liefst van hout. Dat vroeg enig denkwerk, ook omdat we niet over een houtwerkplaats beschikken.

De volgende oplossing werd gevonden. In de schuur vond George een oude staalborstel. Hij kortte de borstel iets in en verwijderde de borstelharen. Vervolgens boorde hij een gat in het handvat. Met tweecomponentenlijm heeft hij het handvat aan de pan bevestigd en er een schroef in gedraaid. Met polyester plamuur is de bevestiging afgewerkt en daarna geschuurd. Om de pan bruikbaar te maken voor verhitting voorzag George de steel van hittebestendige lak. Zie hier het resultaat. We hopen dat de eigenares tevreden zal zijn! Heeft u ook spullen die u een tweede leven wilt geven? Kom dan eens langs bij ons Repair Café, zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is. zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 16.00 uur in wijkgebouw de Gong, Trompetlaan 42, Etten-Leur. Verzoek van de medewerkers voor kledingreparatie: wilt u uw eigen garen meebrengen? Dan weet u zeker dat de juiste kleur wordt gebruikt!
Let op: het Repair Café van september is in verband met Burendag een week vervroegd. Het is verzet naar 21 september. Op Burendag, 28 september, is er in de Gong een informatiestand over het Repair Café. [l]