Wilma Borm aan het werk. FOTO WIL BORM
Wilma Borm aan het werk. FOTO WIL BORM Wil Borm

Wilma Dekkers en Wil Borm exposeren in Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Vrijdag 30 augustus tijdens de previewavond van de Nieuwe Nobelaer, is ook de vernissage van de expositie van Wil Borm en Wilma Dekkers. Dit kunstenaarsechtpaar heeft na vijf jaar weer het plan opgepakt om samen te exposeren. Deze tentoonstelling geeft een mooi overzicht van de impressionistische stijl van beide schilders.

Wilma exposeerde al meerdere malen in Etten-Leur. In 2008 waren haar werken te zien in de Raadzaal en in 2005 en 2014 exposeerde zij in het Trouwkerkje te Etten-Leur. Zij volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Naast het schilderen van eigen werk geeft zij cursussen in diverse beeldende technieken. Ook is zij actief als artistiek leider bij de stichting Art2gether. Haar werk is onder meer te zien geweest in verschillende galeries o.a. in Amsterdam,Hulst, Diksmuide (B), Lage Zwaluwe, Roosendaal en Breda. Veel van haar eerdere werk bestaat uit spontaan en direct geschilderde aquarellen. Haar huidige stijl is kleurig, impressionistisch en figuratief. Ze experimenteert op een uitbundige wijze met het spel van licht en kleur. Deze manier past Wilma nu toe op haar laatste werk waarbij het formaat steeds groter wordt. Sinds een aantal jaren bestaat haar werk uit acryl op doek. Vanuit een kleurige abstractie worden figuren geschilderd, die vervolgens door transparant kleurgebruik samenvloeien tot een harmonische eenheid.
Wil is docent Beeldende Vorming en heeft verschillende exposities op zijn naam staan. Zijn werk is geïnspireerd op de natuur, waar hij een impressionistische vertaling aan geeft. Ook zijn verschillende muurschilderingen en illustraties van zijn hand.
Speciaal voor deze expositie in de Nieuwe Nobelaer zijn de thema’s muziek en dans opgepakt.
Deze expo in de grote foyer is tot het eind van dit jaar te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Nieuwe Nobelaer. [l]