Een beeld van de vorige jeugddag
Een beeld van de vorige jeugddag

HSV De Kleine Voorn

ETTEN LEUR - In navolging van de succesvolle inloopmiddagen die onze vereniging voor de zomer heeft gehouden, willen wij jullie graag op de hoogte brengen van de activiteiten die wij de komende weken voor de jeugd willen organiseren. Tijdens de inloopmiddagen hebben we gekeken waar we de jeugd het beste mee kunnen helpen om hen de basisbeginselen van het vissen bij te brengen. Dat heeft geresulteerd in de onderstaande activiteiten.

Op woensdagmiddag vanaf september gaan we een visinstructie geven voor de jeugd tot en met 13 jaar. De visinstructie wordt in drie sessies en op twee locaties in Etten-Leur gegeven. Elke sessie start om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De ene week staan we bij de vijver van De Hoge Neerstraat en de andere week staan we bij de vijver van de Schoenmakershoek.
De data voor de visinstructies: Vijver Hoge Neerstraat: 4 september sessie 1, 18 september sessie 2, 2 oktober sessie 3. Vijver Schoenmakershoek: 11 september sessie 1, 25 september sessie 2, 9 oktober sessie 3.
Sessie 1: Hoe houd je de hengel vast , hoe leg je in, hoe en hoeveel moet je voeren, hoe doe je aas aan de haak, wanneer heb je beet, hoe sla je aan, hoe land en onthaak je de vis en hoe zet je deze netjes terug.
Sessie 2: Hoe tuig je een hengel op, hoe maak je een voertje, hoe maak je een haak vast op je lijn en hoe maak je een tuigje.
Sessie 3: Vissen nadat je zelf je hengel hebt opgetuigd en een voertje hebt gemaakt. We laten de gevangen vissen bewaren in een grote emmer of speciekuip met vers (vijver)water. Na een uurtje bekijken we de gevangen vissen en benoemen de vis naar aanleiding van de zoekkaart.

Eigen visspullen
Tijdens de sessies zijn er voldoende mensen van de vereniging aanwezig die je helpen en waaraan je zo veel mogelijk vragen kunt stellen als jij wilt. Tijdens de sessie kun je jouw eigen visspullen meebrengen of gebruik maken van het vismateriaal dat beschikbaar gesteld wordt door HSV de Kleine Voorn. Met dit plan zijn we zes weken verder en kun jij zelfstandig vissen. Tot die tijd hebben je steeds gebruik gemaakt van jouw eigen visspullen of hengelmateriaal dat beschikbaar is gesteld door de vereniging. Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een starterspakket zoals beschreven in het boekje Vissen met de vaste hengel, te organiseren met de b.v. de Korenmolen. Wij hopen je te kunnen begroeten tijdens de sessies op één van de locaties. Ook jouw broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes zijn van harte welkom. Breng ze maar mee. Wij zijn herkenbaar aan de vlag en hebben parasols staan.

Programma voor de komende periode
Zaterdag 31 augustus, Nationaal concours: Vissen van 9.00 tot 12.00 uur op de steigers in de Leurse haven.
Zaterdag 7 september, achtste wedstrijd zaterdagochtendcompetitie: Vissen van 9.30 tot 12.00 uur op de steigers in de Leurse haven. Voor beide wedstrijden geldt: inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs. [l]