Doing good, hoe moeilijk kan het zijn?

ETTEN-LEUR - Etten-Leurvoorelkaar, online platform voor vrijwilligerswerk en burenhulp in Etten-Leur, daagt alle Etten-Leurse bedrijven uit om in september iets goeds te doen. De bedrijven gaan met elkaar de strijd aan voor de titel ‘Het mooiste bedrijf van Etten-Leur en maken kans op een compleet verzorgd maatschappelijk verantwoord teamuitje.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Steeds meer bedrijven faciliteren hun werknemers in het doen van vrijwilligerswerk als onderdeel van een breder mvo-beleid. Dit is niet alleen goed voor het bedrijf, ook de werknemers geven aan dat vrijwilligerswerk het werkplezier verhoogt. Verder is het zeker niet onbelangrijk dat de samenwerking tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en/of burgers in de vorm van vrijwilligerswerk de samenleving versterkt.

Doing good
Om deze redenen heeft Etten-Leurvoorelkaar de maand september omgedoopt tot ‘doing good maand’. Zij dagen Etten-Leurse bedrijven en werknemers uit om zich in te zetten voor de stad en een mede- Etten-Leurenaar. Werknemers kunnen zich samen met een collega of meerdere collega’s opgeven. Zij kunnen deze maand allerlei klussen oplossen van de doing good kalender zoals meedoen met de World Cleanup Day. Ook hoopt Etten-Leurvoorelkaar de deelnemers te enthousiasmeren en inspireren zodat zij uiteindelijk blijvend betrokken blijven bij het thema ‘vrijwilligerswerk’ en ‘een ander helpen’.

Uitdaging
Jouw talent maakt het verschill. Buiten de eenmalige hulpvragen waar de bedrijven mee kunnen helpen, worden de bedrijven uitgedaagd om zelf een doing-good-actie te organiseren. ‘We willen de bedrijven oproepen om vanuit hun eigen kracht en talenten iets te organiseren. Zijn jullie collega’s bij een bakkerij? Ga appeltaarten uitdelen in een verzorgingshuis en maak een praatje. Heb jij jouw sportschool opgetrommeld om mee te doen aan de doing good maand? Ga een uurtje ploggen in het park en raap afval op tijdens het joggen. Het gaat erom dat je er plezier in hebt en iets goeds doet met jouw talent.’, aldus Leman Çitak, projectleider Etten-Leurvoorelkaar.

Titel
De winnaar van de doing good maand verdient niet alleen de titel ‘Het mooiste bedrijf van Etten-Leur. Ook wint het bedrijf een compleet verzorgd maatschappelijk teamuitje. Over de actie, de actievoorwaarden en bekendmaking kunt u meer informatie vinden op de website van Etten-Leurvoorelkaar. [l]