Inloopavond over project Verbetering Regionale Keringen

ETTEN-LEUR - Waterschap Brabantse Delta organiseert op donderdag 10 oktober een inloopavond over het project Verbetering Regionale Keringen in de gemeenten Etten-Leur, Moerdijk, Breda en Steenbergen. De avond wordt gehouden in Het Turfschip in Etten-Leur Noord van 19.30 tot 21.00 uur.

DOOR PETER HOUTEPEN

In de laatste decennia is er achter de keringen (dijken) van de Mark, de Dintel en de Vliet steeds meer gebouwd. Door activiteiten is de economische waarde vergroot. Mensen, dieren en bedrijven achter de dijk moeten nog beter worden beschermd tegen hoog water om schade tegen te gaan. Waterschappen hebben samen met de provincie afgesproken dat de regionale keringen in 2023 aan de veiligheidsnorm moeten voldoen. Om dat te bereiken, verbetert waterschap Brabantse Delta de komende jaren de dijken.

Samenwerking

Het waterschap heeft alle voorkeursalternatieven voor de dijkverbetering per gemeente in beeld gebracht. Dat is gebeurd na intensieve samenwerking met bewoners, bedrijven, gemeenten en provincie. Per dijktraject wordt toegelicht hoe het voorkeursalternatief tot stand is gekomen en welke afwegingen zijn gemaakt. Het algemeen bestuur van het waterschap naakt op 23 oktober de officiƫle vaststelling van alle voorkeursalternatieven bekend.

Informatie

Meer informatie over het project is terug te vinden via de website: https://verbeteringregionalekeringen brabantsedelta.mett.nl/default.aspx[l]