Nieuw jaarprogramma van ZIEL

ETTEN-LEUR - De vakanties zijn vrijwel voorbij, vandaag begint de officiële herfst en ZIEL start dan ook met haar jaarprogramma 2019-2020.En wat voor programma! Zeer gevarieerd, levendig en interessant.

Marc De Koninck (72) is oud-journalist en singer-songwriter, die met eigen gitaarbegeleiding zingt over onderwerpen uit het nieuws en de laatste jaren steeds meer over ‘mijn persoonlijke actualiteit: het merkwaardige verschijnsel dat ouder worden heet’. Daarin komen allerlei verdrietige, grappige en troostende aspecten van dat fenomeen aan de orde.

Door te spelen met de Nederlandse taal probeert Marc er ‘vrolijke liedjes over treurige zaken’ van te maken, die naar hij hoopt vaker een lach dan een traan opwekken.

Het genre houdt het midden tussen cabaret en Hollands chanson en is dan ook vooral bedoeld voor een ‘wat rijper’ publiek dat ervan houdt om nog waarachtig te luisteren.

In zijn journalistieke leven schreef Marc De Koninck voor een groot aantal dagbladen (waaronder De Stem) vanuit politiek Den Haag, Brussel en Washington. Liedjes schrijven en zingen is daarnaast zijn levenslange hobby geweest waaraan hij sedert zijn pensioen meer tijd kan wijden.

Zondag 8 september, 14.00-16.00u, Locatie: Trouwkerkje van Bergenplein 1, Etten-Leur.
Aanmelden: contact@zininetten-leur.nl. Toegang: er wordt entree geheven. [l]