SC Unitas'30 zoekt nog keepers

ETTEN-LEUR - Het seizoen gaat weer van start en een aantal teams heeft nog geen (vaste) keeper. Daarom zijn we voor deze teams dringend op zoek naar keepers uit geboortejaar 2003, 2004, 2005 en of 2006.

Heb jij al ervaring als keeper en wil je graag bij Unitas'30 komen keepen? Neem dan z.s.m. contact op via jeugd-recreatief@unitas30.nl. Voetbal jij al bij Unitas'30 en wil je graag gaan keepen? Laat het ons dan weten, we gaan je uiteraard proberen zo goed mogelijk te ondersteunen met speciale keeperstraining. Het gaat voor nu specifiek om de teams JO16-1, JO16-2 en JO14-3.

Unitas’30 JO16-2 gaat lekker van start

Zaterdag 31 augustus stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen tegen OVV'67-JO16-1 op het programma. Hoewel we de afgelopen jaren al tegen veel clubs uit de regio hebben gespeeld, hadden we nog nooit tegen deze kleine club uit Oosteind gespeeld.
Op deze fraaie zomerdag werden we op het sportpark erg gastvrij ontvangen en het beloofde een erg sportieve wedstrijd te worden.
Vanaf de aftrap was het duidelijk dat onze Toppers van Unitas’30 JO16-2 meer overwicht hadden. Maar OVV'67 kon er af en toe ook erg gevaarlijk uit counteren. Dus voorzichtigheid bleef geboden. Na een minuut of 10 wisten Jef op een voorzet van Thijs de verdiende 0-1 te maken. Gezien het veldoverwicht op dat moment was het wachten op de 2e. Maar deze bleef erg lang uit, wel werden er veel kansjes en kansen gecreëerd. Maar die gingen er niet in tot de 30e minuut, doelpuntenmaker Levi. Maar OVV gaf zich niet zo maar gewonnen. De 7 jongens en 6 meiden van dit team bleven erin geloven en uit een missertje achterin maakten ook zij een doelpunt; en even later uit een goeie counter de 2-2. Met deze stand gingen we de rust in
In de rust werd er benadrukt gewoon door te gaan als in de eerste helft, maar wel iets scherper te zijn om de tegenaanval te pareren. Dit was niet tegen dovemans oren gezegd. In de 10 minuut na rust maakte Indy met een fraai schot de verdiende 2-3. Niet veel later volgde de mooiste goal van de wedstrijd. Een goede voorzet van Mithon wist Levi fraai in te koppen: 2-4. Nog iets later stuurde Levi met een mooie diepte pass Mithon weg. De keeper was ver uit de goal, Mithon schoot en uit de kluts via de tegenstander ging de bal in de goal. Het had ook een eigen goal kunnen zijn, maar we tellen hem voor Mithon.
Het is niet dat OVV niet meer gevaarlijk was, maar door goed opletten van de verdediging en onze nieuwe keeper Luuk gingen hun kansen er niet in.
Na 2x 40 minuten (wat even wennen is) klonk het fluitsignaal. Complimenten aan de tegenstanders die sportief door bleven strijden ondanks het warme weer en de achterstand.
Maar eerlijk is eerlijk onze toppers hebben vandaag heel goed gespeeld en verdiend gewonnen en we kijken uit naar de volgende bekerwedstrijd tegen Beek Vooruit.[l]