KV Focus gestart met de competitie

ETTEN-LEUR - Het eerste weekend van de korfbalcompetitie was er een van wennen aan de nieuwe teams en samenstelling. Bij Focus 1 zijn spelers/sters die voor de eerste keer in de seniorenklasse wedstrijdkorfbal spelen. En als je dan tegen het ervaren SKV 1 speelt valt het niet mee. Toch hebben ze het zeker niet slecht gedaan. Het is een team in opbouw en we gaan daar nog veel plezier aan beleven. Ze moesten wel hun meerdere erkennen in SKV 1.

Focus 2 moest aantreden tegen VIOS(W)1 een team dat ook geheel gewijzigd is en eigenlijk geen schim van voorgaande jaren. Dat wil niet zeggen dat Focus 2 dacht dat het makkelijk zou gaan. Achteraf bleek het wel zo te zijn want ze kwamen met 6-1 voor en bij de rust was de stand 6-3. In de 2e helft bleven ze gewoon hun eigen spel spelen wat resulteerde in een mooie overwinning. Doelpunten in deze teamprestatie werden gemaakt door: Evelien, Tanika en Christian elk 2 maal en Siska, Pieter Max en Romy elk 1 maal. De junioren van KV Focus onze A1 hadden een moeilijke wedstrijd tegen de A1 van Terda uit Breda. Vooral de eerste helft gunde de beide teams elkaar niet veel vrijheid en werd er goed gespeeld. Veel kansen waren er niet en bij de rust was de stand gelijk 2-2. In de 2e helft ging Focus steeds beter spelen en werden er kansen gecreƫerd en ook verzilverd. De wedstrijd werd dan ook verdiend gewonnen. Doelpunten werden gescoord door: Raf 4xl Yochem 2x en Lara en Sabina elk 1x.

't Caproen 1-Focus 1 av.15.30u

Gezien het vertoonde spelbeeld van de eerste ronde kunnen we wel stellen dat de teams nog wat aan elkaar moeten wennen. Het is natuurlijk een mooie uitdaging voor de spelers/sters en hun trainer/coaches om er een kloppend geheel van te maken. We zijn er van overtuigd dat het zal gaan lukken en hebben er het volste vertrouwen in. Ook zin om deel uit te gaan maken van onze gezellige vereniging/teams, kom dan eens langs op dinsdag of donderdagavond. Dan trainen alle teams. Ons veld is gelegen aan de Olympiade 41 of kijk eens op onze site www.kvfocus.nl [l]