Femke Boot TTV Tanaka derde op NK

ETTEN-LEUR - Vorig weekend, 1 september, stond voor de tafeltennisdames van Eredivisionist TTV Tanaka het Nederlands Kampioenschap op het programma! Femke Boot, Julia Janssen en Sophie Dijkers speelden onder de vlag van Tanaka in Schiedam en leverden daar keurige prestaties!

Femke werd eerste in de poulefase door drie wedstrijden te winnen en eentje te verliezen. Ze sloot haar poule als winnares af door knap van de nummer één geplaatste te winnen. In de hierop volgende kwartfinale ging, ze zonder kleerscheuren, door naar de halve finale door met 3-0 te winnen van Emese Demeter. De halve eindstrijd werd hierna helaas met 3-1 verloren van Jolanda Hofland, waardoor Femke alsnog een keurige derde plek behaalde. De dubbel met partner Joan Arts bracht echter geen succes. Er werd geen partij gewonnen, waardoor zij werden uitgeschakeld.

Julia en Sophie kwamen allebei uit bij de B-licentie. Eerstgenoemde stootte direct door naar de knock-outs door haar poule te winnen. De kwartfinale bleek helaas haar eindstation. Sophie had in haar poule een zware kluif aan haar tegenstanders en had het geluk niet aan haar zijde. Op onderling resultaat verloor ze het, waardoor ze de poule niet door wist te komen. Beide dames dubbelden hierna samen, maar net als Femke eindigde dit avontuur in de poulefase. Met opgeheven hoofd en een paar zweetdruppels minder verlieten de dames de Margriethal in Schiedam.

Valse start landelijke teams
De landelijke teams van TTV Tanaka hebben een valse seizoen ouverture beleefd. Dames 1 en Jeugd 1, dat de competitie een week eerder begint dan de regionale teams, begonnen de competitie allebei met een nederlaag.

Dames 1, vorig seizoen met overmacht gepromoveerd naar de Eredivisie, maakte in Den Helder hard kennis met het hoogste niveau van Nederland. Tegen Dozy Den Helder/Noor 1, de nummer twee van vorig seizoen, werd er met 6-0 verloren. Julia, Sophie en Janine mochten het opnemen tegen Ana Gogorita (finalist op het NK 2016), Yun Zhang en Dobrila Jorguseska. Drie doorgewinterde tafeltennissers die al wat jaren meespelen op het hoogste niveau. Geen schande dus om hiervan te verliezen. Volgende week zondag 15 september wacht Dames 1 weer een uitduel. Om 14.00 uur wordt er in Nieuwegein gespeeld tegen VTN.

Ook Jeugd 1 had moeite met een niveau hoger. Waar het vorig seizoen tweede werd in Landelijk C, mochten Mathieu, Ruben en Jaimy hun opwachting maken in Landelijk B. De drie spelers van BeneluxGroup TAVERZO, Jelle, Jarmo en Vincent, spelen al eventjes in de top van Landelijk B. Alleen Mathieu wist in eigen huis een wedstrijd te winnen, hij was met 3-0 te sterk voor Vincent. Jeugd 1 kon echter niet voorkomen dat het team uit Zoetermeer uiteindelijk met 1-9 won. Volgende week zaterdag speelt Jeugd 1 een uitduel, op 14 september mag de auto richting Utrecht worden gestuurd voor het treffen met SVE 2.[l]