Unitas '30 Jo9-3 en 'Spiderman on Fire'

ETTEN-LEUR - Na de overwinning op Internos, stond voor Unitas '30 Jo9-3 het uitduel tegen VVR jo9-2 op het programma. Met de 'cim-bom-bom' yell knalde Unitas’30 uit het startblok en de doelpunten werden met pijn en moeite bijgehouden. Meerdere malen uit een corner gescoord door in te dribbelen. Na 5 min hadden bijna alle spelers wel een doelpunt gemaakt. Levi hield netjes zijn goal droog met twee schitterende reddingen.

Gelukkig regende het niet en hierdoor wordt de vorige zin zowel letterlijk als figuurlijk. Siem krulde vanuit rechts een paar keer mooi in de verre hoek. Tobias was voor het doel zeer gevaarlijk en reageerde alert op de rebounds. Vanuit achter werd het spel goed opgebouwd door Bram. Niek hield goed het overzicht op het middenveld en speelde de bal goed in de diepte. Binck startte aan de rechterkant waar hij op de trainingswedstrijd sterk heeft geacteerd. Coert schoot van afstand paar keer of de bal erin of de tegenspeler eruit. Devran bleef koelbloedig voor het doel en schoof met binnenkant de bal in de verre hoek.

Met een 0-9 ruststand was het eigenlijk voor beide teams niet leuk en spannend meer. In tegenstelling tot de tegenstander bleef Unitas’30 jo9-3 wel gewoon voetballen en de doelstelling was om zonder blessures de wedstrijd uit te spelen. Dat was voor de trainer en de spelers nog wel even spannend.

Meest spannende van de dag was het onverwachte bezoek van een exotische spin in de kleedkamer. Moeder van Coert heeft na de wedstrijd uitgezocht dat de spin ongevaarlijk is, wel eng! Door de hete zomers en zachte winters wordt ons klimaat steeds interessanter voor exotische spinnen.

Niek trok de handschoenen aan en bezorgde het publiek nog voor sensatie in de 2e helft. Op het papiertje van de scheids telden we plusminus 17 streepjes aan het einde van de wedstrijd.

Leider Max tegenover de pers na de wedstrijd: "We hopen volgende week ook te winnen en met 9 uit 3 door te bekeren. Je moet altijd één doelpunt meer maken dan de tegenstander, 17 mag ook".

Oud-Unitasser geselecteerd voor nationaal elftal van Bonaire

Deze keer een opmerkelijk, maar daarom niet minder leuk, nieuwsbericht. De meeste Unitassers kennen hem wel. Die lange blonde gozer die jarenlang in onze jeugd heeft gevoetbald. Op zijn 16e zijn debuut maakte in het 1e, daarna nog jaren bij Zaterdag 1 heeft gespeeld en de broer van huidig Zondag 1 speler Ferdy: Robbert Barendse. Robbert (26) is vorige zomer voor zijn werk naar Bonaire vertrokken. Al snel wilde hij zijn voetbal skills op peil houden en is gaan voetballen in de competitie op Bonaire. Daar is hij opgevallen bij de nationale voetbalbond. Robbert heeft deelgenomen aan selectietrainingen waarna bondscoach Arturo Charles hem graag bij zijn selectie voor de komende twee interlands wil laten aansluiten. Bonaire speelt in september 2019 tegen de Britse Maagdeneilanden en tegen de Bahamas. Deze wedstrijden worden gespeeld op Curaçao in het kader van de Nations League van de CONCACAF. Robbert is na Dion Landstra (die in 2005 in het Nederlands Militair Elftal heeft gespeeld) de tweede Unitasser die een selectie heeft gehaald van een nationaal voetbalelftal! Robbert, we wensen je heel veel succes.[l]