Optreden Kerkzwervers toeristenkerk Vrouwenpolder. FOTO MARGO VAN DER WEEGEN
Optreden Kerkzwervers toeristenkerk Vrouwenpolder. FOTO MARGO VAN DER WEEGEN Margo van der Weegen

Kerkzwervers maken een vliegende start

ETTEN-LEUR - Het koor de Kerkzwervers zijn het seizoen met een zangmarathon begonnen want zij hebben al drie optredens in twee weekenden achter de rug. Zondag 1 september opende zij het koorjaar met een optreden in Zeeland.

Op uitnodiging van de toeristenkerk in Vrouwenpolder gingen ze al vroeg op pad om daar om 10 uur de viering muzikaal op te luisteren. Natuurlijk werd aan dit optreden een speciale draai gegeven en zo werd het een heerlijke zang- en stranddag met het thema ‘Vlieg er eens uit’. Eerst werd er genoten van een zonnige lunch op het terras van het strandpaviljoen en daarna werden vliegers uitgedeeld voor een echte vliegerwedstrijd. Na de deskundige uitleg van onze pianist hoe deze in elkaar geknutseld moesten worden kon de strijd vol hilariteit beginnen. Prachtig was het om te zien hoe iedereen weer kind werd. Rennend over het strand om de vlieger in de lucht te houden en zo kunnen we onze voorzitter uitroepen als winnaar. Daarbij wel opmerkend dat het aan elkaar binden van vier klosjes touw misschien wel buiten de reglementen valt maar we zullen dit voor deze keer door de vingers zien.

Zaterdag 7 september werd tijdens de viering in Kloostergaard afscheid genomen van pastoraal werker Alida van Veldhoven. Vele jaren hebben we fijn samengewerkt met haar in de Mariaparochie en we hebben Alida met een grote bos bloemen uitgezwaaid.

Zondagochtend 8 september mochten De Kerkzwervers al vroeg aantreden bij de Korendag in de Nieuwe Nobelaer maar na zoveel zanguren waren ze al aardig ingezongen.

Koorseizoen
Zo werden het een mooie optredens in de grote zaal en op het evenementenplein. Er klonken koorklanken uit alle ruimtes van de Nieuwe Nobelaer en het was een feestje om samen muziek te maken.

Het koorseizoen is goed begonnen en de stemming zit erin met deze vliegende start.

De Kerkzwervers gaan weer samen zingend op pad om veel mensen te laten genieten van onze muziek. [l]