De winnaar van de dagprijs, Cees Maas.
De winnaar van de dagprijs, Cees Maas.

Finalewedstrijd zaterdagochtendcompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Op het moment dat de dagen korter worden en de dagen met mooi weer schaarser worden is ook er ook een einde gekomen aan onze zaterdagochtendcompetitie die jaarlijks in de zomer wordt gevist. De strijd om de eerste plaats in het eindklassement was uitgedraaid op een tweestrijd tussen Henk Kokke en Michael van Ginneke. Omdat de laatst genoemde verstek moest laten gaan tijdens de finalewedstrijd was vóór het eerste fluitsignaal de winnaar van de competitie al bekend.

Henk Kokke liet er geen twijfel over bestaan dat hij de terechte eindwinnaar was want op zeer overtuigende wijze besliste hij de laatste wedstrijd in zijn voordeel. Hij ving achttien vissen waaronder negen maatvissen die voor twee derde (zes stuks) bestonden uit brasems. Henk vergaarde hiermee veruit de meeste punten van alle deelnemers, 725.
In het eindklassement behaalde Henk acht wedstrijdpunten en 1647 lengtepunten, hij ving gedurende de zeven wedstrijden die hij meedeed 70 vissen. Op de tweede plaats eindigde Michael van Ginneke met 10 wedstrijdpunten en 1548 lengtepunten. Michael ving in zes wedstrijden 89 vissen. Peter Mathijsen haakte in acht wedstrijden 64 vissen waarmee hij 1292 lengtepunten behaalde en veertien wedstrijdpunten. Ook Cees van Gils noteerde veertien wedstrijdpunten maar scoorde minder lengtepunten dan Peter waardoor Cees genoegen moest nemen met plaats vier.
Na Henk Kokke, de winnaar in vak B, behaalde Jef Roovers, die met 28 stuks de meeste vissen ving van alle deelnemers, de tweede plaats in dit vak vóór Johan Hultermans die zich op plaats drie nestelde.
In vak A ging de overwinning naar Louis Melisse met 242 punten, één punt meer dan Peter Mathijssen die tweede werd voor Cees van Gils die 172 punten behaalde.
Omdat zowel, Henk Kokke, Peter Mathijssen en Louis Melisse, die deze wedstrijd grotere vissen vingen dan Cees Maas, de dagprijs al een keer wonnen, werd deze na afloop uitgereikt aan Cees die dit dankt aan een brasem van 76 punten die hij op het droge bracht.

Eerste cursusdag voor jeugdvissers
Ondanks dat de gehele middag de regen gestaag uit de hemel neerviel, waren er negen jeugdige vissers present op de eerste van drie cursusdagen 'zelfstandig vissen voor de jeugd' welke werd gehouden in de vijver aan de Hoge Neer. Zij werden begeleid door acht (senior) vrijwilligers die, onder leiding van onze gediplomeerde viscoach en voorzitter, Jan van Gool, hun ervaring overbrachten naar de jonge deelnemers.

Programma komende periode
Zaterdag 14 september, Koningsvissen. Vissen van 8:30 tot 11:00 uur op de steigers in de Leurse haven. Inschrijven tot 45 minuten voor aanvang in ons clublokaal café zaal Roeloffs.
Woensdag 18 september: Cursus zelfstandig leren vissen voor onze jeugdleden, les 2, in de vijver aan de Hoge Neer van 14:00 tot 16:00 uur.[l]