Toon Heeren snelste M50 in Steenbergen. FOTO JOS VAN DER REEP
Toon Heeren snelste M50 in Steenbergen. FOTO JOS VAN DER REEP Jos van der Reep

Goede resultaten Achilleslopers in nazomer wedstrijden

ETTEN-LEUR - De zesde wedstrijd van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant 2019 was de 10 van Groot Steenbergen. De organiserende vereniging Diomedon kon dit jaar niet in de accommodatie op Welberg terecht en heeft besloten nu ook voor een nieuw parcours te gaan. Vanwege het verkrijgen van de nodige vergunningen heeft het even geduurd voordat er een nieuw parcours van deze regionale hardloopwedstrijd kon worden bekend gemaakt. De start en finish vonden nu plaats op Gemeentelijk Sportpark, Seringenlaan 1 te Steenbergen.

Deden er een week eerder aan de 38e uitvoering van de Hoevensepolderloop meer dan veertig leden van Achilles mee, op dinsdag 27 augustus 2019 liepen er 5 deelnemers namens Achilles in Steenbergen. Vier kwamen uit op de 10 km, twee werden eerste in hun categorie: José van der Linden bij de V55 in 46:28 en Toon Heeren was de sterkte bij de Masters 50 in 37:42. Senior Lennard van der Heiden liep voorzichtig weer een tien na zijn succesvolle rentree in Hoeven na een vervelende blessure in 42:53. Master 55 Peter Gulden eindigde in zijn categorie op plek 5 in 45:42, terwijl Jurgen Koevoets als enige Achillesloper op de 5 kilometer uitkwam, hij werd 21e in 28:37.

Nog even over de Hoevense Polderloop. De organisatie had voor de derde dinsdag in augustus 2019 gecommuniceerd dat voor het eerst in jaren de routes zullen worden aangepast. De afstanden bleven op papier 2-4-6-10 en 15 kilometer, maar het gelopen aantal meters zullen beter overeenkomen met de vermelde kilometers. “Met de huidige techniek kunnen we beter meten”.

Desgevraagd meldden de Achillesdeelnemers dat de routes van de 6 (5,8), 10 (9,9) en 15 (14,5) km., nog wel wat aandacht verdienen. De organisatie van de Hoevense Polderloop reageerde als volgt: “Hier hebben we zeker aandacht voor. De routes waren dit jaar al iets aangepast om de afstanden beter te benaderen. We zijn 'helaas' wel gebonden aan hoe de mooie polderwegen lopen. We zijn er mee bezig, bedankt voor de tip!”

Voorlopig moeten de lopers de gelopen tijden blijven vergelijken met hun prestaties in eerdere uitvoeringen. Ondertussen lukte het een drietal Achillesdeelnemers om een podiumplaats te bereiken. Bij de vrouwen was José van der Linden de één na snelste op de 6 kilometer in 24:25, net zoals Toon Heeren bij de mannen, die de 5,8 als nummer twee in 19:42 afsloot, ruim voor nummer drie Bob Schalken, die met 20:20 op het laagste podiumtreetje moest plaatsnemen.

En afgelopen zondag vond de Quikrun plaats, tevens het zevende onderdeel van het RunningCenter Loopcircuit West-Brabant. Ook hier waren het José van der Linden en Toon Heeren die in hun leeftijdsklasse de snelste lopers waren op de 10 kilometer: 43:50 en 34:35.

De eerstvolgende wegwedstrijd van het loopcircuit is De 10 van Hotel Brasserie de Kaai in Steenbergen op zondag 15 september. [l]