Welkom op de koffie inloop van de Appelkring

ETTEN-LEUR - De Appelkring is een diensten ruilkring die al meer dan 15 jaar bestaat.De leden zijn bereid voor elkaar diensten te verrichten en worden hiervoor betaald in punten. Met deze verdiende punten kun je ook weer diensten van een ander inkopen. Wij noemen deze punten “appeltjes”.

Je kunt dus met iets dat jij leuk vindt om te doen, een klusje dat je minder leuk vindt of niet kunt, inkopen bij een ander zonder daarvoor met geld te hoeven betalen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld strijken, schoonmaken, tuinieren of schilderen in ruil voor het laten maken van je kerstkaarten, reparatie van je kleding of het laten koken van een maaltijd.

Het leuke van deze Appelkring is dat je op een heel prettige manier van elkaars mogelijkheden gebruik leert maken. Ook houd je er vaak erg leuke sociale contacten aan over.

Ongeveer 8 keer per jaar is er een bijeenkomst, waar veel contacten worden gelegd, gezellig koffie wordt gedronken en een Appelmarkt wordt gehouden. Hier worden ook producten uit eigen tuin, zelf gemaakte of gebruikte spulletjes voor “appeltjes” verhandeld. Ook diensten kunnen hier worden afgesproken.

Jong of oud, je bent van harte welkom. We gaan gezellig met elkaar om en doen voor elkaar dingen die anders misschien niet aan bod zouden komen. Kom bij onze eerstvolgende bijeenkomst eens vrijblijvend kijken en oordeel zelf.

Binnenkort hebben we weer een inloop en wel op woensdag 18 september, aanvang 10.00 uur, in Smeltkroes de Keen, Kwadestraat 2, 4871 NH Etten-Leur (wijk de Keen). Kom gerust eens binnenlopen, drink gezellig een (gratis) kopje koffie met ons mee en kijk wat we allemaal te bieden hebben. Het verplicht u tot niets en misschien ontdekt u dat anderen ook iets voor u kunnen doen en u voor hen. En wie weet houdt u er ook nog een leuke vriendschap aan over en kunt u dingen (laten) doen die anders maar blijven liggen!

En is bovenstaande niet voldoende informatie voor je, neem dan gerust even telefonisch contact op met Nellie. Zij kan dan direct antwoord geven op je vragen en eventueel in een persoonlijk gesprek bij je thuis hier verder op ingaan.

Heb je nog vragen, neem dan even telefonisch contact op met voorzitter Nellie Slooter: 06-10688016, e-mail: appelkring@live.nl. [l]