De winnaars van de Elzocom finale D`Ouwe Brug. FOTO TEUN RIJNEN
De winnaars van de Elzocom finale D`Ouwe Brug. FOTO TEUN RIJNEN Teun Rijnen

Elzocom finale groots dartsfeest

ETTEN-LEUR - Zaterdag 7 september j.l. stond de finaledag van de Elzocom (Etten-Leurse zomercompitie darts) op het programma. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de dartsdrive Etten-Leur van twee weken eerder waren er vele ogen gericht op deze finale die, net als de finale van de dartsdrive, in café het Raadshuis plaatsvond.

Acht ploegen hadden zich geplaatst voor de finaledag. Vier uit de winnaarsronde: Project X, Mike`s little pony`s, D`ouwe brug en de Raadsheren, en vier uit de verliezersronde: Jill Simpul, Dc de Misser, De Leurse burg en Madhouse.

Voor aanvang van de finale wees het bestuur nog op het gegeven dat darten vooral een gezelligheidssport is en de finalisten werden dan ook opgeroepen om dit te laten zien. Dat was niet aan dovenmansoren gericht en de Etten-Leurse darters maakte er een geweldig feestje van. Veel gezelligheid en sportiviteit maar ook een fantastisch hoog niveau door verschillende darters maakte de dag tot een geweldige reclame voor de dartssport in Etten-Leur.

In de verliezersronde waren de halve finales al snel beslist. Beiden werden (helaas) niet heel spannend en de finale zou worden gespeeld door dc de Misser, die vorig jaar ook de verliezersronde wist te winnen, en de Leurse brug. In de finale bleek dc de Misser echt een maatje te groot en de wisselbeker van de verliezersronde ging dan ook voor de tweede maal mee met de mannen van de Misser.

In de winnaarsronde was het ietsje spannender in halve finales, maar ook daar waren geen verrassingen. Beide partijen werden met 5-3 beslist en de droomfinale tussen D`ouwe brug en de Raadsheren was een feit.

De grote finale was niets minder dan een absolute reclame voor het darten in Etten-Leur en het niveau was verschrikkelijk hoog. Mooiste voorbeeld was de enkelpartij tussen Danny van Trijp en Damian Mol. Twee jongemannen die beiden op de poorten van het internationale darten rammelen. Uiteindelijk zou na een spannende strijd de strijd worden beslist met 3-2 voor Damian Mol, die met een 13 darts finish de partij naar zich toetrok na vele 100+ en 140+ scores.

De climax van de finale had niet spannender gekund. Bij een stand van 4-4 moest de teamronde, 1 potje van 1001, de beslissing brengen. Met D`ouwe brug wachtend op 24 mistte de Raadsheren 170 maar werd er wel een 40 finish overgelaten (triple 20, single 20, dubbele bulls eye). D`ouwe brug kende echter geen genade en met de 2e pijl werd de strijd beslist. Felicitaties voor de mannen van de Leur.

Deze finale van de Elzocom heeft de nare nasmaak van de dartsdrive zeker weg kunnen spoelen. De darters uit Etten-Leur hebben laten zien dat darten een mooie, gezellige en sportieve sport is die voor iedereen is.

Dank aan alle deelnemers van de finaledag, alle overige deelnemers van de Elzocom en café het Raadshuis, dat het toch aandurfde om toch weer een dartsevenement binnen te halen. Op naar 2020. [l]