Bravis ziekenhuis organiseert met Harteraad een Hart&Vaatcafé met thema cholesterol

ROOSENDAAL - Op woensdag 18 september vindt van 19.00 tot 21.00 uur in de aula van het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal een Hart&Vaatcafé plaats. Het thema van deze bijeenkomst is cholesterol, vet belangrijk!

De bijeenkomst is bedoeld voor hart&vaatpatiënten, hun familieleden en belangstellenden. De aula is open vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis. De bijeenkomst is georganiseerd door de afdeling cardiologie en de Harteraad. Een verpleegkundig specialist cardiologie en verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde i.o. van het Bravis ziekenhuis zijn de sprekers van de avond.

Informatie over cholesterol
Cholesterol is een vetachtige stof die ons lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Het meeste cholesterol maakt het lichaam zelf aan en een klein gedeelte komt rechtstreeks uit de voeding. Teveel cholesterol verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Men spreekt ook over slecht en goed cholesterol. Toch heeft iedereen cholesterol nodig. Hoe zit dat dan?

Programma
Mevrouw Bartels verpleegkundig specialist vasculaire geneeskunde i.o. bespreekt cholesterol in het algemeen. De heer Landa verpleegkundig specialist cardiologie besteedt aandacht aan de verschillende problemen in de kransslagaderen door te hoog cholesterol. Na de presentaties volgt het praatcafé: in groepjes praat men verder onder begeleiding van een gespreksleider. De patiëntenvereniging Harteraad is aanwezig met een stand met informatiemateriaal.

Informatie en aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Dit kan bij: Patiënten Service Bureau van het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal (route 94) telefoonnummer 088-70 68 576 of per mail: psb.rsd@bravis.nl U kunt zich ook inschrijven via het aanmeldformulier op www.bravisziekenhuis.nl/agenda. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Patiënten Service Bureau, locatie Roosendaal [l]