Lezing 'Etten-Leur 75 jaar Bevrijd' volgeboekt

ETTEN-LEUR - Voor de lezing die in het kader van de viering de 75-jarige vrijheid in Etten-Leur op vrijdag 20 september in de KSE aan de Stijn Streuvelslaan 42 wordt gehouden zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Robert Baumgardner vertelt over de bijzonder vlucht van zijn oom Kolonel Haynes M. Baumgardner op 18 september 1944 over Mark en de Zeedijk nabij de Zwartenbergse brug en de fietser Geert Krijnen uit Zevenbergen die daarvoor van zijn fiets moest. Henk de Ridder van BNDeStem zal zijn ervaringen, die hij naar aanleiding van de publicatie in BNDeStem heeft opgedaan, vertellen.

Na de lezing maakt Robert Baumgardner een korte rondrit door Etten-Leur naar Zevenbergen, met natuurlijk een bijzonder moment op de Zwartenbergse brug.

Nog plaatsen beschikbaar in Zevenbergen

’s Avonds verzorgen Robert Baumgardner en Henk de Ridder om 19.30 uur een lezing in de filmzaal van het Verzorgingshuis De Zeven Schakels, Kasteelweg 4 te Zevenbergen in samenwerking met de Heemkundekring Zevenbergen. Zaal open om 19.00 uur.

De lezing duurt ongeveer twee uur inclusief een koffiepauze hiervoor zijn nog wel enkele stoelen beschikbaar. Om er zeker van te zijn dat er nog plaats is worden bezoekers verzocht om zich vooraf aanmelden voor bezoek aan de beide lezing in Zevenbergen. Dat kan tot donderdag 19 september via activiteiten@janutenhoute.nl door naam te vermelden en het aantal bezoekers! Deelname is gratis! Aanmelden kan ook telefonisch op 076 5034244 Streekmuseum Etten+Leur. [l]