Actiefoto hockey. FOTO INGE MULDERS
Actiefoto hockey. FOTO INGE MULDERS Inge Mulders

Hockeyseizoen van start bij Hockeyclub Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Sinds enkele weken is het seizoen 2019-2020 in volle gang bij Hockeyclub Etten-Leur. Van de 2-jarigen tot en met de veteranen en veterinnen; iedereen is weer in training en de eerste competitieweekenden zijn achter de rug. Tijd op stil te staan bij een aantal zaken binnen de vereniging.

Ukkie hockey en hockeyschool

Voor onze allerkleinste, vanaf 2 jaar oud, is er op zondagmorgen van 9 uur tot 10 uur op een leuke en gezellige manier aandacht voor de eerste kennismaking met hockey. Samen met trainers van Stick-Leuk! wil de club laten zien dat niet hoeft te worden gewacht om met hockey te beginnen.

Jongste jeugd

Onder leiding van ervaren trainers trainen de jongens en meisjes van de Jongste Jeugd zoals gebruikelijk op woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor een goede techniek. Met ingang van dit seizoen meer aandacht voor motoriek, omdat het belang hiervan steeds groter wordt. Kinderen bewegen minder dan een aantal jaren geleden en dit is merkbaar zodra met sporten wordt begonnen.

Junioren

Het grootste deel van onze leden zijn de junioren. Een belangrijke groep voor de club, omdat dat ook onze toekomstige trainers en vrijwilligers zijn. Met circa 40 teams wordt iedereen weekend competitie gespeeld en alle teams hebben de mogelijkheid om 2 keer in de week te trainen. Dit is mogelijk doordat een deel van onze jonge senioren en de oudere junioren het leuk en belangrijk vinden zelf training te geven.

Samenwerking Prinsenbeek en Etten-Leur

De ontwikkeling van ledenaantallen, vooral onder de jongens, heeft er kort voor de zomer toe geleid dat er een samenwerking met Hockeyclub Prinsenbeek is ontstaan onder de naam SPEL (samenwerking Prinsenbeek Etten-Leur). In de D-jeugd jongens is er een samengesteld team met een aantal spelers van Etten-Leur en een aantal spelers van Prinsenbeek. De eerste ervaringen zijn goed en de samenwerking verloopt prima. Dankzij de inzet van een enkele vrijwilligers en ouders van beide verenigingen is dit gerealiseerd. Het team speelt in een eigen tenue en heeft eigen sponsors geworven. Wij zijn blij en trots dat hiermee een basis is gelegd voor continuïteit binnen de jongens-lijn.

Senioren

Zoals binnen veel sportverenigingen is er altijd ruime aandacht voor de eerste teams. Dames 1 is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse en zal onder leiding van de nieuwe technische staf (Chris Ruys en Frank van de Wiel) er alles aan doen te laten zien dit niveau aan te kunnen. Heren 1 eindigde afgelopen seizoen in de subtop van de 1e klasse en wil onder leiding van Victor Kwinkelenberg en Miel Vugts proberen in de top mee te draaien en wellicht promotie af te dwingen.

Het is goed om te constateren dat het aantal seniorenleden stabiel is. Hierdoor is met ingang van dit seizoen een tweede veteranen team gestart, dat ook competitie speelt. Onze seniorenteams staan altijd garant voor leuke wedstrijden en een gezellige 3e helft op de club.

Kennismaken met Hockey en Hockeyclub Etten-Leur?

Wil je kennismaken met de hockeysport? Of ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger of sponsor iets voor de club te doen? Neem dan contact op met Inge Mulders, onze verenigingsmanager (vereningsmanager@hcel.nl). Zij kan je de juiste informatie verstrekken. Natuurlijk kun je informatie ook vinden op www.hcel.nl. Ook ben je van harte welkom om op een zaterdag en zondag een kijkje te nemen op de club. Heb je dan vragen; er is altijd iemand aanwezig die je kan helpen! [l]