Welke lokale bedrijven willen uitbreiden in Etten-Leur?

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur gaat samen met de Industriële Kring Etten-Leur (IKE) in kaart brengen welke lokale bedrijven willen uitbreiden.

DOOR PETER HOUTEPEN

De uitkomst van het onderzoek wordt meegenomen in de afweging om het bedrijventerrein wel of niet uit te breiden.

Toezegging

In de raadsvergadering van 20 mei van dit jaar heeft (inmiddels toenmalig) wethouder Martin van der Bijl namens het college de toezegging gedaan om de uitbreidings- en verplaatsingswensen van lokale bedrijven in beeld te brengen. De toezegging is daarna besproken met de IKE, waarna besloten werd om samen de opdracht op te pakken. De Industriële Kring Etten-Leur vertegenwoordigt zo´n 11.000 medewerkers in Etten-Leur.

Afhankelijk

Aangezien de gemeente hierbij, onder andere, ook afhankelijk is van de leden van de IKE werd ervoor gekozen om dit traject niet tijdens de vakantieperiode te doorlopen, maar in het najaar. Naar verwachting zal het onderzoek uiterlijk 1 december 2019 gereed zijn, waarbij de gemeente voor de concretisering van de plannen afhankelijk zijn van de input en mogelijkheden van de IKE-leden.

Vrij

Over drie jaar, in 2022, komt op bedrijventerrein Vosdonk het perceel van Fri-Jado vrij. Dit stuk grond beslaat ongeveer 8 hectare. De uitkomsten van het onderzoek naar lokale vraagbehoefte kunnen ook hiervoor benut worden.[l]