Unitas'30 JO14-1 strijdend ten onder tegen Rood Wit

ETTEN-LEUR - Vandaag de 2e wedstrijd voor de beker tegen Rood Wit. Een ploeg die 2 klassen hoger speelt dus we wisten dat het een pittige wedstrijd zou worden. De eerste 10 minuten was van het klassenverschil echter weinig te merken en zetten we Rood Wit goed onder druk, zonder echt kansen te creëren. Daarna werd Rood Wit sterker en probeerden ze het fysieke voordeel uit te buiten. Dat leverde halverwege de eerste helft de 1-0 op. Het spel golfde daarna op en neer, maar waar wij de kansen misten scoorde Rood Wit nog 2 keer, zodat we met een katterig gevoel dat er meer in had gezeten gingen rusten.

Na een peptalk in de rust gingen we de tweede helft prima van start en er werd (van beide kanten) een felle, maar faire strijd geleverd voor elke grasspriet. We zetten Rood Wit vol onder druk en kwamen met goed combinatiespel en een benutte penalty terug tot 3-3. Alles was weer mogelijk met nog een kwartier te spelen. En kansen kwamen er, maar de bal wilde er maar niet in. En als hij dan aan de ene kant niet valt..... precies, dan valt hij aan de andere kant. 4-3 met nog 10 minuten te gaan. Met de laatste krachten en een aanvaller erbij ten koste van een verdediger alles of niets spelen. Bijna werd het nog 4-4, maar de bal werd gestopt en uit de tegenstoot scoorde Rood Wit de (geflatteerde) 5-3.

De wedstrijd verloren, maar ontzettend trots op het spel en de inzet van iedereen. Daarvoor zijn alleen maar complimenten op zijn plaats. Top gedaan mannen!

Unitas’30 JO9-3

De spelersbus vertrok in de vroege ochtend richting Rucphen waar het beslissende duel gespeeld moest worden tegen RSV. Aanvoerder Niek koos de bal bij het tossen en moedigde zijn team nog aan. Op een gelijkspel werd niet gegokt en vanaf de 1e minuut ging Unitas Jo9-3 volop in de aanval. Siem liet zijn dat hij honderd procent hersteld was en hij kon de hele rechterkant bestrijken. Spits Binck pikte de bal op vanaf de linkerkant. Devran schoof naar binnen en nam de spitspositie over. Binck gaf een mooie voorzet en Devran knikte a la Luuk de Jong draaiend de bal binnen. Wat een heerlijke kopbal. Het spel van Unitas Jo9-3 beloofde meer doelpunten. Bram stond telkens op het juiste plek en bouwde daarna weer het spel op. Niek en Tobias zorgde ervoor dat de voorsprong uitgebreid kon worden. Met 0-3 gingen de spelers richting de kleedkamer. De 2e helft begon evenwichtiger en de thuisploeg kwam wat gemotiveerder uit de kleedkamer. Keeper Levi haalde er een onmogelijke bal uit; maar in de rebound werd alsnog de 1-3 gemaakt. Siem ging extra verdedigen waardoor er niet meer kansen gegeven werd aan de tegenstander hierdoor had Bram ook wat meer rust. Coert liet zien dat afpakken van hem niet zomaar een klusje is. Met een paar afstandsschoten probeerde Coert de zege te verzekeren maar de keeper groeide in de wedstrijd. Door hard werken van Devran kon zowel Tobias als Niek scoren bij de 2e paal. Na de 3-5 bepaalde Coert de score uit een corner. Precies zoals op de training werd die in gedribbeld en in de verre hoek geplaatst. Eindstand 3-6. [l]