Cloveniersgilde opent haar deuren tijdens de Jaarmarkt

ETTEN-LEUR - Op 29 september zal het Cloveniersgilde Etten u van harte welkom heten tijdens de jaarmarkt. De Gildekamer staat open voor publiek vanaf 10.00 tot 17.00 uur waarbij kennis gemaakt kan worden met diverse activiteiten van het gilde.

De Burgermeester zal om 12.00 uur het startschot geven van 75 Jaar bevrijding Etten op het kerkplein voor de Lambertuskerk naast de Gildekamer. Op het kerkplein staan diverse oude legervoertuigen, een tent waarin films worden vertoond van de bevrijding van Etten-Leur en voor de kinderen zullen er diverse leuke activiteiten zijn waarbij prijsjes te winnen zijn. Er is gelegenheid om plaats te nemen in de legervoertuigen om leuke foto’s te maken en uiteraard zal er onder andere ook koffie met appelgebak worden geserveerd. Tijdens het ochtend programma zijn er diverse optredens van de Kerkzwervers om de Brabantse en bourgondische gezelligheid compleet te maken. Tijdens het middagprogramma zal er een optreden zijn van orkest Pro Musica.

Diverse Gildebroeders staan deze dag voor u klaar om de Gilde tradities aan u uit te leggen maar u kunt ook zelf met de kruisboog schieten op onze eigen schietbaan. Daarnaast zal er op deze dag op verschillende momenten worden gevendeld, bazuin worden geblazen, en worden getrommeld. Al met al een leuke gelegenheid om eens nader kennis te maken met het Cloveniersgilde Etten en daarom heten wij u van harte welkom op deze dag! [l]