'Geraakt door Eenzaamheid' mini symposium in De Linde

ETTEN-LEUR - Op woensdag 2 oktober organiseert Present in Vriendschap een mini symposium over eenzaamheid. Raakt eenzaamheid jou persoonlijk, als vrijwilliger of kom je als professional in aanraking met eenzame mensen. Dan ben je van harte welkom om deel te nemen.

Present in Vriendschap is een stichting die als doel heeft om eenzaamheid te bestrijden door aandacht te geven aan eenzame mensen. Vrijwilligers bieden een luisterend oor en proberen eenzame mensen in contact te brengen met anderen. Oprechte aandacht is het sleutelwoord.

Het mini symposium vindt plaats in de landelijke week van de eenzaamheid. Het belooft een interactieve middag te worden met Helder theater en dialoog over eenzaamheid. Gelukkig zijn er in Etten-Leur vele mooie initiatieven die hun steentje al bijdragen. Goed om te weten wat deze verschillende initiatieven zijn en hoe we elkaar kunnen versterken.

Kom en praat mee op: woensdag 2 oktober 13.30 uur inloop, 14.00 tot 16.45 uur interactief programma en daarna ‘ontmoet tijd’. Locatie: De Linde Lambertusstraat 7 Etten-Leur. Graag aanmelden op http://presentinvriendschap.nl

Max Mini
Met een aantal presentvragers en presentwerkers waren we dinsdagavond 17 september te gast in de Nobelaer bij de try out van Max Mini. Wat een gezellige en vooral ook mooie avond hadden we met de voorstelling Cleopatra. Schitterend geklede spelers, mooi decor en aangrijpend verhaal. Ook de muziek was top. Wat een goed gespeeld theater stuk. Max Mini kreeg een verdiend, groot en langdurig applaus na afloop van de voorstelling. Tijdens de pauze genoten we samen van een drankje. Je zag iedereen zichtbaar genieten. Wat ook opviel was dat men er op zijn paasbest uit zag. Blijkbaar had iedereen er veel zin om een avondje uit te gaan. Na afloop namen nog een paar mensen een afzakkertje om de avond te bespreken en de acteurs te ontmoeten, wat ook erg leuk was. Kortom: een erg geslaagde avond.

Vrijwilligers
Om al onze presentvragers aandacht te kunnen geven en ervoor te zorgen dat ze naar diverse activiteiten kunnen zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Bent u ook geïnteresseerd om vrijwilliger te worden, of kent u iemand die een bezoekje van ons erg kan waarderen, bel of mail ons, dan nemen wij contact met u op: presentinvriendschap@gmail.com of 06-19393973. Kijk gerust eens op de websites voor mooie verhalen en foto's: www.presentinvriendschap.nl [l]