Afbeelding
Foto:

'We kunnen onze gasten nu veel meer mogelijkheden bieden'

PRINSENBEEK - Café-zalencentrum Marktzicht is volledig vernieuwd. In de maanden dat de Markt van Prinsenbeek open lag, werden ook in café Marktzicht de handen flink uit de mouwen gestoken. En over het resultaat is eigenaresse Winny van Dongen enorm enthousiast. "We hebben een heel nieuwe look. En doordat gasten voortaan ook in de grote zaal kunnen dineren, is onze capaciteit verhoogd én kunnen we groepen veel meer flexibiliteit bieden".

Marktzicht in Prinsenbeek loopt als een trein. Met de grote zaal voor feesten, het café, het terras, restaurant Pasta & Pesto én de ijssalon is de zaak op de hoek van de Markt van alle markten thuis. En dat weten niet alleen Bekenaren. Want uit de wijde omgeving komen gasten naar Marktzicht om te dineren, feesten te geven, of om gewoon lekker op het terras te zitten. "Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen Marktzicht weten te vinden. Niet alleen uit ons eigen Prinsenbeek, maar ook uit Etten-Leur, Zevenbergen etcetera. Daar draagt onze prachtige locatie waar gasten handig, gratis kunnen parkeren natuurlijk aan bij." Maar met alleen handige parkeerplekken red je het natuurlijk niet. "Je moet het uiteindelijk hebben van goede mond op mond reclame. Dus het is super om te merken dat onze gasten positieve verhalen over ons vertellen."

Probleem

Maar mede dankzij die grote populariteit, ontstond er voor Marktzicht wel een probleem. Want op drukke dagen puilde het uit in het restaurant. En dat terwijl de zaal van Marktzicht vaak gewoon leeg stond. Dat wrong bij Winny. "Ik vond het enorm zonde. Zo'n lege zaal, en dan zo'n overvol restaurant." Bovendien kon de zaal sowieso wel een 'upgrade' gebruiken. Daarom koos ze uiteindelijk voor een spannende stap: een grote verbouwing.

Werkzaamheden

Op 26 juni begonnen de werkzaamheden bij Marktzicht. "We waren eigenlijk van plan om iets later te starten, maar toen kwam de renovatie van de Markt op ons pad. Aangezien hier toen toch alles open lag, grepen we die kans aan om zelf ook meteen te beginnen. Daardoor konden we toen de Markt af was, ook ons vernieuwde Marktzicht meteen laten zien." En over het resultaat is Winny enorm enthousiast. "Allereerst ben ik natuurlijk super blij met hoe alles er nu uit ziet." Want wie het 'oude' Marktzicht gewend was, herkent het bijna niet meer terug. Van de nieuwe vloer tot het gerenoveerde plafond. "We hebben veel gewerkt met hout en metaal. Daardoor hebben we nu een prachtige, industriële look. Ik ben echt enorm trots op hoe de zaal er nu uit ziet."

Capaciteit en flexibiliteit

Maar wat voor Winny de grootste verandering is, is de enorme toename van de capaciteit én de flexibiliteit. Want voortaan kun je bijvoorbeeld ook in de zaal van Marktzicht dineren. "Dat is gewoon geweldig. Want de mogelijkheden zijn daardoor veel groter geworden. Wil je bijvoorbeeld een feest geven in het café? Dan verplaatsen we het restaurant naar de zaal. Of wil je met een grote groep komen dineren? Dan geven we je een ruime tafel in sfeervolle, vernieuwde zaal, terwijl we onze kleine gezelschappen nog steeds een mooie avond kunnen bieden in het café", legt Winny trots uit. En met de grote deuren die open kunnen worden gezet bij het terras én de ijssalon, is Marktzicht voortaan completer dan ooit. [l]