Kleuters leren oversteken. FOTO D. THEUNISSEN
Kleuters leren oversteken. FOTO D. THEUNISSEN D. Theunissen

Verkeer en vervoer op
basisschool 't Kofschip

ETTEN-LEUR - Op basisschool 't Kofschip wordt schoolbreed met thema's gewerkt. Het eerste thema van dit schooljaar 'Verkeer en vervoer' is op woensdag 11 september geopend.

De kinderen mochten op een vervoermiddel naar keuze naar school komen, dit kon een traptractor, step, fiets etcetera zijn. Daarna mochten alle kinderen een parcours afleggen met hun eigen vervoermiddel. De leerkrachten zullen in alle klassen veel aandacht besteden aan het thema bij diverse vakken. Veiligheid in het verkeer is op 't Kofschip een belangrijk thema, daarom zijn er diverse projecten in deze periode, zoals het dode hoek project en een les over het gevaar van het gebruiken van een mobiele telefoon op de fiets. Ouders en familieleden dragen ook hun steentje bij in de lessen rond dit thema, zo regelde een ouder een arrestantenbus van de politie, geeft een ouder les over schepen, vertellen een oom en tante over verkeer en politie en verzorgt een moeder een toneelvoorstelling 'Kleine blauwe truck' voor kleuters van 't Kofschip en peuters uit de wijk.
Heeft u met uw peuter ook interesse in de voorstelling? U bent van harte welkom op 1 oktober van 9.00-10.00u in de speelzaal van het Voortouw Slagveld 55 in Etten-Leur. Graag aanmelden via tkofschip@pcpomiddenbrabant.nl. [l]