Het team van Studio HAAR met helemaal rechts Wilma Elsten- Klep. FOTO CORINE ROKS
Het team van Studio HAAR met helemaal rechts Wilma Elsten- Klep. FOTO CORINE ROKS Foto: Corine Roks

Studio HAAR heeft compleet nieuwe look

RUCPHEN – Bij de dames van Studio HAAR in Rucphen zijn mannen, vrouwen en kinderen in goede handen voor een modieuze coupe. Zij verstaan hun vak en volgen de style- trends op de voet. Bij een eigentijds team hoort een dito kapsalon, in juli dit jaar heeft de zaak aan de Schijfse Vaartkant een nieuwe look gekregen; industriële inrichting met highlights in warme groentinten. Klanten worden welkom geheten met verse koffie, een huiselijke leestafel en vooral een gezellig team van goed opgeleide hairstylisten.

DOOR CORINE ROKS

In 2012 startte Wilma Elsten-Klep haar kapsalon in Rucphen. "Een nette kapsalon die in het begin prima voldeed. Onze klantenkring groeide en de ruimte werd te klein. Ook sfeer-technisch wilde ik stappen maken", verklaart de onderneemster.

Stoer

Het resultaat is een stoer interieur met hier en daar zachte nuances zoals het prachtige plafond bij de entree. Opvallend is ook het weids uitzicht op het Raadhuisplein. Elsten lacht: "Ja, we zitten hier op een A- locatie.

Team

Het team bestaat uit zes jonge dames die de ontwikkelingen in de kappersbranche nauwlettend volgen. "We gaan regelmatig op cursus, bezoeken shows en volgen Instagram en andere social media". Op de vraag wat de trends zijn antwoordt de onderneemster: "Bij de heren en jongens is het opscheren, ook wel fade genoemd, nog steeds enorm populair. Naast dit strakke model zien we ook steeds meer gedekte coupes en helemaal hot bij de heren zijn de subtiele kleurnuances waardoor de kleuring heel natuurlijk oogt. Voor de dames zijn de langere bovenlagen nog steeds helemaal in, maar nu met een wat softere, piekerige nekpartij. Wat kleur betreft, kan echt alles. Geef je haar een persoonlijke touch en speel met kleur, bijvoorbeeld door subtiele effecten met paars, groen, roze, of ga voor zachtere kleuren zoals mint, peach of rosé".

Kwaliteitsproducten

Studio HAAR gebruikt uitsluitend kwaliteitsproducten, producten die passen bij de individuele klant. Zo heeft zij vier soorten blondering, speciale kleuringen voor mensen met allergieën, huidproblemen en gevoeligheden. Studio HAAR blinkt uit in haar kleurexpertise. "Onze hairstylisten zijn allen Master Colorist, kleurexperts met uitgebreide kennis over de producten, technieken en tools". Studio HAAR beschikt verder over een complete uitrusting voor alle technieken in het kappersvak, zowel voor heren- ,kinder- en dameskapsels. Elsten tipt over de hoogwaardige verzorgingsproducten waaronder een nieuwe herenlijn.

Persoonlijkheid

Het kappersteam van Studio HAAR bespreekt samen met de klant de wensen, ze gaan zelfs een stapje verder. Wilma Elsten hierover: "We kijken naar het totaalplaatje. Waar houdt een klant van, wat is zijn of haar beroep of hobby, wat voor type is mijn klant. Informatie waarmee we een kapsel creëren dat past bij zijn of haar persoonlijkheid".

Feestweek

Want service scoort hoog bij Studio HAAR. "Tevreden klanten, daar gaan wij voor. Dat begint bij binnenkomst met vers gemalen koffie en de service eindigt niet bij het verlaten van onze zaak''. Tot slot wijst de onderneemster op de feestweek ter ere van de vernieuwde zaak. "Heel de maand oktober stunten we met acties en kortingen met een uitbundige focus op de eerste week . Dan serveren we lekkere hapjes en drankjes op een grote schaal gezelligheid, want dat is het hier elke dag! [l]