Z&PC DIO gastheer voor 145 master zwemmers

ETTEN-LEUR - Afgelopen zondag kreeg Z & PC DIO in zwembad de Banakker in Etten-Leur 145 master zwemmers op bezoek voor de Zuidelijke Cirkel deel 4. Master zwemmers zijn zwemmers van 20+ t/m 90+ die het nog erg leuk vinden om wedstrijden te zwemmen en doen dit dan ook fanatiek. In totaal waren er 25 verenigingen, 145 deelnemers en bijna 400 individuele starts met ook nog eens 35 estafettes. Dit alles kan niet goed verlopen zonder een goede organisatie, alle vrijwilligers onwijs bedankt! De wedstrijd verliep op rolletjes en er was een hele relaxte en gezellige sfeer. Dit zorgde onder andere voor goede prestaties van onze DIO zwemmers.

Het dames estafette team met Whitney van Hoeckel, Susanne van der Linden, Jolanda Post en Siska Post beet de spits af. Ze zetten een hele mooie tijd op de klokken en waren zelfs overall het eerste dames team wat aantikte. Martino Valentijn wist weer het zwaarste programma te zwemmen, hij startte met de 50m schoolslag waar hij sneller zwom dan normaal aan het begin van het seizoen. Op de 200m schoolslag zette hij ook een mooi tijd voor de start van het seizoen weg. Op de 200m wisselslag wist hij zijn doel te behalen, door zijn vooraf beoogde tijd te zwemmen. Joëlle Vaes is langzaam aan het opknappen van een blessure en zwom twee hele mooie races op de 25m vlinderslag en 50m vrije slag. Whitney wist te verassen door een hele mooie 1.07.15 op de 100m vrije slag. Op de 200m wisselslag wist ze technisch een erg mooie race te zwemmen. De in Gent studerende Bas van Haperen was voor deze thuiswedstrijd naar Etten-Leur afgereisd. Ondanks de mindere trainingsuren zwom hij een hele knappe 57.33 op de 100m vrije slag. De 50m vlinderslag wist hij mooi onder de 30 seconden aan te tikken. Mathijs van der Logt liet zien dat hij vroeg in het seizoen zijn PR tijden al kan benaderen. Zowel op de 50m vrije slag als op de 100m rugslag behaalde hij 98% (van de 100%), wat een hele knappe prestatie is. Jolanda Post baalde van de startblokken in Zwembad de Banakker, ze gleed weg met haar start, waardoor ze haar voet bezeerde. De 50m vrije slag liet ze daardoor lopen, waardoor ze zich helemaal kon geven op de 200m wisselslag. Dit resulteerde in een mooie 2.35.57. Susanne van der Linden zwom de 200m schoolslag harder dan ze vooraf gedacht had hem te kunnen zwemmen. Ze was erg blij met haar 2.51.86, dit biedt perspectief voor het komende seizoen. De 200m wisselslag was wat pittiger, maar ook met deze tijd kon ze tevreden zijn.
Als klapper op de vuurpijl sprintten Mathijs, Bas, Joëlle en Judith op de 4x25m vrije slag naar een hele snelle tijd en een mooie 1ste plaats.
Al met al was deze middag in het zwembad goed voor 14 keer een eerste plaats voor onze master zwemmers, 4 keer een tweede plaats en 1 keer een derde plaats.
Mocht je interesse hebben in wedstrijdzwemmen, neem dan een kijkje op: www.dioweb.nl[l]