Unitas'30 JO16-2 wint eerste competitie wedstrijd

ETTEN-LEUR - De eerste competitie wedstrijd van Unitas’30 JO16-2 was thuis tegen IFC JO16-2. Tegen deze club uit Hendrik Ido Ambacht hadden we nog nooit gespeeld. Dus we waren benieuwd naar deze tegenstander. Voor aanvang van de wedstrijd waren op basis van resultaten uit de bekerronde de kansen redelijk ingeschat.

Dus begonnen onze toppers vol goede moed en inzet. Dit zorgde er voor dat we binnen 1 minuut met 1-0 voor kwamen. In de minuten daarna leek IFC licht aangeslagen en bleef Unitas’30 aandringen, met erg mooi combinatie voetbal. Zou het een walk over worden?

Er werden wel kansjes gecreëerd, maar IFC wist deze goed te pareren. Maar gaande de eerste helft ging Unitas’30 steeds minder goed samen spelen en kwam IFC Langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Vlak voor rust werd deze inzet van IFC beloond met de 1-1. Zo gingen we de rust in.
In de rust werd het team gewezen op het goede spel van de 1e deel van de wedstrijd en dat ze deze mentaliteit en samenwerking in de 2e helft weer op het veld moesten laten zien.

Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Het spelbeeld in de 2e helft liet weer een beter Unitas’30 JO16-2 zien. Zo rond de 60e minuut resulteerde dit in de 2-1. Er werden door Unitas’30 nog wel veel kansen gecreëerd, maar meer goals gingen er niet in. Waardoor het tot de laatste minuut nog spannend bleef.

Een walk over is het dus gelukkig niet geworden, want het liefst spelen we gelijkwaardige wedstrijden. Wel zijn de eerste 3 punten zijn binnen, met vlagen van erg leuk voetbal.