Uitslagen Clubkampioenschappen RoadRunners Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zondag 22 september was de dag van de clubkampioenschappen van RoadRunners Etten-Leur. Op de bekende locatie aan de Zundertseweg streden mannen en vrouwen om de eer zich clubkampioen 2019 te kunnen noemen.

Traditiegetrouw werd weer in estafetteloop gestreden. Groepjes van drie werden gevormd in een zodanige samenstelling dat de totaal verwachte tijd van elke groepje nagenoeg gelijk zou uitkomen. Voor de start moesten alle lopers en loopsters het horloge inleveren. De opzet is dat iedere deelnemer zijn of haar opgegeven tijd over de ca. 5 km zo dicht mogelijk benadert. Nieuw was dit jaar dat het een strijd zou worden tussen de vrouwen enerzijds en de mannen anderzijds. Niet de snelheid was bepalend dus maar de juiste loopsnelheid. Na alle tijden nauwkeurig te hebben geregistreerd en vergeleken kwam de jury tot de uitslag dat de mannen in totaal hun te lopen tijden het beste hadden ingeschat. De afwijking was totaal slechts 2 min 11 sec. Bij de vouwen was dat totaal 3 min 41. Alle deelnemende mannen mogen zich dus clubkampioen 2019 noemen. Opvallend was echter dat individueel gezien een vrouw haar tijd het dichtst had benaderd. Het was Anita Naalden, zij bleek slechts 3 seconden af te wijken van haar opgegeven tijd. Na de inspanningen konden alle deelnemers genieten van een voortreffelijk georganiseerde barbecue.

Baanwedstrijden Wageningen

Vrijdagavond 20 september namen Wessel Roks en Thijs Staps deel aan baanwedstrijden in Wageningen. Zij liepen een wedstrijd over 5000 meter. Wessel Roks verbeterde zijn tijd op die afstand met 20 seconden, maar was desondanks niet geheel tevreden. Zijn tijd was 16.01,65, zijn streven was echter onder de 16 minuten grens te finishen. Toch een geweldige prestatie Wessel! Thijs Staps was eveneens niet tevreden met zijn tijd van 16.15,07. Thijs was te snel van start gegaan en kon dat tempo niet volhouden.[l]