Tanaka Dames begint te wennen aan Eredivisie

ETTEN-LEUR - Dames 1 van Tafeltennisvereniging Tanaka heeft na een lastige start de eerste punten van het seizoen weten te verzilveren. In de Eredivisie wist het afgelopen weekend twee punten te pakken tegen het Leidse Scylla.

Dames 1 promoveerde vorig seizoen met overmacht naar de Eredivisie, het hoogste competitieniveau in Nederland. Al snel bleek dat, met name de topploegen van Nederland, van een ander niveau zijn. In de eerste twee wedstrijden werd dan ook met 6-0 verloren. Hierna volgde er echter een kentering bij Femke Boot, Julia Janssen, Sophie Dijkers en Janine Snoep.

De schroom werd van de schouders gegooid en dat was terug te zien tijdens de wedstrijden. Nog steeds was de tegenstand groot, maar de dames wisten knap stand te bieden tegen gerenommeerde ploegen. Thuis tegen SKF leverde dat het eerste punt op, waarna afgelopen zaterdag tegen Scylla twee winstpartijen werden geboekt.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is direct weer een belangrijke. Concurrent Vriendenschaar komt dan naar Etten-Leur en de belangen zijn dan ook groot voor behoud in de Eredivisie. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 12 oktober, 14.00 uur in de eigen Tanakahal aan de Van Genkstraat 20 te Etten-Leur.

Heeft u interesse om toptafeltennis op het hoogste niveau van Nederland te zien en onze dames aan te moedigen? Dat kan! U bent bovenstaande datum van harte welkom. Wilt u een andere keer langskomen? Raadpleeg dan onze website www.tanaka.nl voor alle openingstijden. [l]